ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ
Ανακοινώσεις |

«Ασύγγνωστη αμέλεια και πλήρης αδιαφορία από την Κυβέρνηση για μισθολογική ανέλιξη Αστυφυλάκων, Πυροσβεστών και Ειδικών Αστυνομικών»

Το Δημοκρατικό Κόμμα θεωρεί απαράδεκτη την στάση της Κυβέρνησης έναντι εκατοντάδων  Αστυφυλάκων, Πυροσβεστών και Ειδικών Αστυνομικών οι οποίοι αναμένουν την μισθολογική ανέλιξη τους .

Παρά το γεγονός ότι εδώ και ένα χρόνο η ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε ομόφωνα τους σχετικούς κανονισμούς για αποκατάστασή των κλιμάκων πέραν των 1200 μελών, η Εκτελεστική εξουσία στηριζόμενη σε νομικίστικα ζητήματα και θέτοντας διάφορες προφάσεις καθυστερεί την υλοποίηση της απόφασης.

Δυστυχώς από πλευράς της Κυβέρνησης και των αρμοδίων, επιδεικνύεται  ασύγγνωστη  αμέλεια και αδιαφορία έναντι αυτών των ανθρώπων οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών, μέσα από επικίνδυνες και αντίξοες συνθήκες .

Ως Δημοκρατικό Κόμμα θεωρούμε ότι άμεσα πρέπει να ικανοποιηθεί το αίτημα του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου για αποκατάσταση της αδικίας που συντελείται σε βάρος όλων αυτών των αστυνομικών και πυροσβεστών και καλούμε την Κυβέρνηση να εφαρμόσει τη νομοθεσία όπως ακριβώς ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής. 

Γραφείο Τύπου

12 Ιουνίου 2020

ροή ειδήσεων