ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ
17 Ιούν 2020 Ανακοινώσεις

Υιοθετήθηκε ομόφωνα από την Κοινοβ. Επ. Παιδείας, η συναινετική πρόταση του ΔΗΚΟ για αποφυγή εκχώρησης εξουσιών στον Υπ. Παιδείας

Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μας για την ομόφωνη στήριξη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας , αλλά και την θετική στάση του αρμόδιου Υπουργού στην συναινετική πρότασή μας, με την οποία πετυχαίνουμε ουσιαστικά, την αποφυγή απεριόριστης και χωρίς συγκεκριμένο χρονικό περιορισμό, εκχώρησης εξουσιών στον Υπουργό Παιδείας.

Με την αρχική πρόταση του το Υπουργείο, έδινε τη δυνατότητα στον Υπουργό Παιδείας, με διατάγματα/αποφάσεις να μπορεί να καθορίζει με συγκεκριμένο τρόπο τις σχολικές εργασίες, σε περιόδους εμπόλεμης κατάστασης, φυσικών καταστροφών ή πανδημίας και άλλες έκτακτες ανάγκες.

Εμείς, ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή όπως αφαιρεθούν συγκεκριμένοι όροι και πρόνοιες από το αρχικό κείμενο, κάτι που πετύχαμε εν τέλει με την πρόταση μας, για να περιορίσουμε όσο το δυνατό περισσότερο την αλόγιστη εκχώρηση οποιωνδήποτε γενικών Νομοθετικών εξουσιοδοτήσεων στην Εκτελεστική Εξουσία.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα, θα λειτουργούμε πάντα με πνεύμα συναίνεσης και υπευθυνότητας, καταθέτοντας ουσιαστικές προτάσεις και βρίσκοντας πρακτικές λύσεις σε αδιέξοδα που δημιουργούνται στις διάφορες εκφάνσεις της πολιτικής δράσης.

Γραφείο Τύπου

17 Ιουνίου 2020

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media