ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ
Ανακοινώσεις |

Επανήλθε σήμερα στην Επιτροπή Παιδείας το θέμα των τετραμήνων μετά από την κατάθεση τροποποιητικών κανονισμών από το Υπουργείο Παιδείας, με στόχο να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο οι διαδικασίες αξιολόγησης του μαθητή.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε τη σημαντική συμβολή του Δημοκρατικού Κόμματος στη ψήφιση και υλοποίηση των κανονισμών και κατ’ επέκταση την εφαρμογή των  τετραμήνων κατά τη σχολική χρονιά 2019-2020 στην Α’ Λυκείου.

Ενόψει της επέκτασης της σταδιακής εφαρμογής του θεσμού και στις τάξεις Β’ και Γ΄ Λυκείου, είναι απαραίτητο το Υπουργείο να αποφύγει την σύγκρουση και την αντιπαράθεση οδηγώντας σε νέα κρίση στην Παιδεία. Μια κρίση αχρείαστη, η οποία θα δημιουργήσει αβεβαιότητα και σύγχυση στα παιδία και τους γονείς.

Συνεπώς το Υπουργείο έχει τεράστια ευθύνη να αναλάβει πρωτοβουλίες για διεξαγωγή εποικοδομητικού διαλόγου, λαμβάνοντας υπόψη τις απόψεις των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων, των Συνδέσμων Γονέων, των Οργανώσεων των μαθητών αλλά και τα πορίσματα της επιτροπής αξιολόγησης αναφορικά με την εφαρμογή του θεσμού των τετραμήνων κατά τη σχολική χρονιά 2019-2020.

Γραφείο Τύπου

1η  Ιουλίου 2020

ροή ειδήσεων