ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ
Ανακοινώσεις |

Eνημερωθήκαμε σήμερα από τους Υπουργούς Εξωτερικών και Παιδείας για τις ενέργειες  που  γίνονται  από πλευράς της Κυβέρνησης, για την αντιμετώπιση  των  μεγάλων προβλημάτων που προκύπτουν για τους  υποψήφιους  Κύπριους  φοιτητές  που έχουν εγγραφεί ή θα εγγραφούν στα  Βρετανικά πανεπιστήμια με αποτέλεσμα να  πληρώνουν αυξημένα δίδακτρα από το ακαδημαϊκό έτος 2021 μετά την απόφαση της Βρετανικής Κυβέρνησης.

Είναι  αναγκαίο να  δοθεί  προτεραιότητα για  κάλυψη των αρρένων  μαθητών  που  έχουν εξασφαλίσει ή θα εξασφαλίσουν θέση σε Βρετανικά πανεπιστήμια αλλά θα προηγηθεί η κατάταξή τους στην Εθνική Φρουρά, ξεκινώντας  έτσι τις σπουδές  τους  το 2021-2022, με συνέπεια την υποχρέωσή τους να καταβάλλουν αυξημένα δίδακτρα.

Για το γενικότερο ζήτημα της αύξησης των διδάκτρων, που αφορά όλους τους  ενδιαφερόμενους για σπουδές σε Βρετανικά Πανεπιστήμια, επιβάλλεται ο συνεχής και διαρκής διάλογος με τη Βρετανία, πετυχαίνοντας σε διμερές επίπεδο ειδική ρύθμιση για εξαίρεση των Κυπρίων φοιτητών.

Οφείλουμε  εδώ να επισημάνουμε, επίσης, την απρονοησία  των Κυβερνώντων, οι οποίοι δεν διαβουλευτήκαν τα σχετικά θέματα κατά  την περίοδο της συζήτησης  της εξόδου της  Βρετανίας  από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε εκείνη τη χρονική στιγμή θα μπορούσαμε να πετύχουμε  πολύ  περισσότερα.

Γραφείο Τύπου

1η Ιουλίου 2020

ροή ειδήσεων