ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Ανακοινώσεις |

Τα προβλήματα που προέκυψαν κατά την πρόσφατη διαδικασία πλήρωσης κενών θέσεων στο Αστυνομικό Σώμα, τέθηκαν σήμερα ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, ύστερα από σχετικό θέμα που εγγράψαμε ως Δημοκρατικό Κόμμα για αυτεπάγγελτη εξέταση.

Είναι γεγονός ότι έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση ανάμεσα στους υποψηφίους, οι οποίοι ενώ πέτυχαν σε όλες τις δοκιμασίες, απέτυχαν στα ψυχομετρικά τεστ γνωστικών ικανοτήτων, τα οποία αποτελούσαν το τελευταίο στάδιο της όλης διαδικασίας.

Όπως διεφάνη, στο συγκεκριμένο στάδιο υπήρξαν πολλές ασάφειες και λανθασμένη ερμηνεία με αποτέλεσμα να αποτύχουν σε αυτό, ακόμα και κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων και διδακτορικών, αλλά και πρόσωπα που υπηρετούν εδώ και χρόνια το Σώμα ως ειδικοί αστυνομικοί.

Όταν το 2017 ψηφίζαμε τους σχετικούς κανονισμούς για πρόσληψη στην Αστυνομία, στόχος όλων ήταν η αναβάθμιση της Δύναμης και η εφαρμογή πιο αξιοκρατικών διαδικασιών, ωστόσο οι αρμόδιοι που ήταν επιφορτισμένοι με την εφαρμογή τους, είναι η άποψη μας ότι επέδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο, δημιουργώντας ανισότητες, αδικίες και αντίθετα, από τον αρχικό στόχο, αποτελέσματα.  

Απευθύναμε έκκληση στον Αρχηγό της Δύναμης και αναμένουμε ότι εντός μιας εβδομάδας θα εξεύρει τρόπους επίλυσης του προβλήματος που προέκυψε.

Πρόθεση μας ασφαλώς, δεν είναι η ακύρωση της διαδικασίας, αλλά η εξυπηρέτηση του Δημοσίου συμφέροντος από την μια, ενόψει των αυξημένων αναγκών που προκύπτουν σε Αστυνομία και Πυροσβεστική ελέω πανδημίας και της καλοκαιρινής περιόδου και από την άλλη να άρουμε την αδικία που δημιουργήθηκε εις βάρος, συνολικά 34 υποψηφίων.

Γραφείο Τύπου

8 Ιουλίου 2020

ροή ειδήσεων