ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ
Ανακοινώσεις |

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών συνεδρίασε σήμερα (25.05.2020) και εξέτασε ,επί της αρχής, σειρά προτάσεων Νόμου που αφορούν εκλογικά θέματα.

Πιο συγκεκριμένα εξετάστηκαν, μεταξύ άλλων, προτάσεις νόμου που αναφέρονται σε περιορισμό της θητείας των Ευρωβουλευτών, Δημάρχων και Κοινοταρχών, Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων, όπως επίσης και νομοθετήματα για τη λειτουργία των εκλογικών κέντρων και την αυτεπάγγελτη εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους των προσώπων που αποκτούν το δικαίωμα του εκλέγειν.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, θα μελετήσει τις εν λόγω προτάσεις Νόμου στα συλλογικά του όργανα και θα τοποθετηθεί για όλα τα ζητήματα, έχοντας πάντα ως γνώμονα τόσο την εφαρμογή της Δημοκρατικής Αρχής και ενίσχυση των Δημοκρατικών θεσμών όσο και τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας ζωής και της εξυπηρέτησης του πολίτη.

Ιδιαίτερη ευαισθησία θα επιδειχθεί σε εκλογικά θέματα που αφορούν τις μικρές κοινότητες της υπαίθρου, ώστε να μην περιοριστούν τα εκλογικά δικαιώματα των κατοίκων, διασφαλίζοντας αφενός την αρχή της Ισότητας και αφετέρου την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των κοινοτήτων.

Γραφείο Τύπου

25 Μαΐου 2020

ροή ειδήσεων