ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Ανακοινώσεις |

Στο πλαίσιο μιας ευρύτερης και συνολικής προσπάθειας που καταβάλλουμε για εκσυγχρονισμό και ενίσχυση του θεσμού της ανάδοχης οικογένειας, καταθέτουμε και συζητάμε διάφορες προτάσεις νόμου, στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές.

Πρόκειται ασφαλώς για ένα ιερό θεσμό, ο οποίος αποτελεί σανίδα σωτηρίας για πολλά παιδιά τα οποία δυστυχώς δεν είχαν την ευτυχία,  να μεγαλώνουν με τους βιολογικούς τους γονείς.

Είναι γεγονός και έχει λεχθεί πάρα πολλές φορές ότι ο θεσμός της αναδοχής χρήζει εκσυγχρονισμού, αφού η νομοθεσία παρουσιάζει τεράστια κενά, έτσι ώστε από τη μια να μην μένουν απροστάτευτα τα παιδιά που βρίσκονται σε καθεστώς αναδοχής και από την άλλη να συμβάλουμε προς την κατεύθυνση καλύτερης φύλαξης, φροντίδας και ευημερίας τους.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η δική μας πρόταση νόμου η οποία στόχο έχει την απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος της δωρεάς ακίνητης περιουσίας από ανάδοχο γονέα σε τέκνο, η υιοθετημένο τέκνο .

Όλα τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών υιοθετούν το περιεχόμενο της πρότασης, ως εκ τούτου θεωρούμε ότι πολύ σύντομα θα οδηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση.

Γραφείο Τύπου

30 Νοεμβρίου 2020

ροή ειδήσεων