ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ
Ανακοινώσεις |

Κατά την σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, διαπιστώσαμε την πρόθεση της Κυβέρνησης να οδηγήσει σε ναυάγιο την υπερπροσπάθεια που κατεβλήθη από όλους το τελευταίο διάστημα, για την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παραμένοντας συγχρόνως απαθής και χωρίς να τοποθετείται στα κύρια και ακανθώδη θέματα που αναδείχθηκαν.

Τα ζητήματα που παραμένουν ανοικτά και οφείλει η Κυβέρνηση να επανεξετάσει, αφορούν την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων πριν την υλοποίηση της μεταρρύθμισης, θέση που εδώ και καιρό εκφράζεται από το Δημοκρατικό Κόμμα , οι συνενώσεις και ο αριθμός των δήμων, η κατάργηση των σχολικών εφορειών, η εκλογή αντιδημάρχων και γενικότερα η αντιπροσώπευση των κοινοτήτων/διαμερισμάτων .

Το αρμόδιο Υπουργείο και η Κυβέρνηση, οφείλουν να αφουγκραστούν και να λάβουν σοβαρά υπόψιν τις θέσεις και απόψεις όλων των κομμάτων, έτσι ώστε να προχωρήσει η ολοκλήρωση της συζήτησης και να οδηγηθούν τα νομοσχέδια στην Ολομέλεια για ψήφιση.

Εμείς πιστεύουμε ότι η προσπάθεια πρέπει να συνεχίστεί, με στόχο να καταλήξουμε, ανεξάρτητα από τα οποιαδήποτε προβλήματα παρουσιάζονται.

Γραφείο Τύπου

25 Ιανουαρίου 2021

ροή ειδήσεων