ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Ανακοινώσεις |

Το Δημοκρατικό Κόμμα αναγνωρίζει το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μαθητές και  εκπαιδευτικοί, λόγω των δύσκολων συνθηκών που δημιουργούνται από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες και την κλιματική αλλαγή.

Η διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών εντός των σχολικών αιθουσών πρέπει να αποτελεί για όλους μας ύψιστη προτεραιότητα. Το κράτος οφείλει να υλοποιήσει το συντομότερο δυνατόν τη βελτίωση της θερμικής άνεσης εντός του σχολικού περιβάλλοντος, εφαρμόζοντας τις ενδεδειγμένες λύσεις.

Ως εκ τούτου χαιρετίζουμε την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για σταδιακή εφαρμογή ενός ρεαλιστικού προγράμματος για κλιματισμό στα σχολεία.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι αναγκαίο το κράτος να αξιολογήσει όλα τα δεδομένα και να λάβει υπόψη τις απόψεις και τις εισηγήσεις τόσο των Ακαδημαϊκών όσο και του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου, ώστε να εφαρμόσει τις κατάλληλες συνθήκες που θα ευνοούν τη διαδικασία διδασκαλίας και μάθησης εντός των σχολικών μονάδων.

Στην Επιτροπή Παιδείας τέθηκε επίσης το θέμα των σχολικών συνοδών και οι τεράστιες ελλείψεις που παρατηρούνται κάθε χρόνο, λόγω λανθασμένων σχεδιασμών του αρμόδιου Υπουργείου.

Είναι η άποψη μας ότι ο θεσμός πρέπει να τύχει επαναξιολόγησης με κύριο στόχο την ικανοποίηση όλων των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Επιβάλλεται τα παιδιά αυτά να έχουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση.

Είναι αναγκαίο να επανακαθοριστούν τα κριτήρια και η διαδικασία πρόσληψης σχολικών βοηθών, να διασφαλιστεί η έγκαιρη πλήρωση των θέσεων, πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αφού προηγηθεί ασφαλώς η αξιολόγηση των πραγματικών αναγκών και με βάση την ιδιαιτερότητα του κάθε παιδιού. Όλες αυτές οι ρυθμίσεις, μαζί με την διασφάλιση του εργασιακού καθεστώτος των σχολικών βοηθών, θα συμβάλουν στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο θεσμός.

Γραφείο Τύπου – 23 Σεπτεμβρίου 2020

ροή ειδήσεων