ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΚΟ
Στήλη Προέδρου |

ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ, ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ»

 

Απαντώντας σε ερωτήσεις, στο περιθώριο της παρουσίασης των αποτελεσμάτων της πρωτοποριακής δράσης αμφίδρομης επικοινωνίας CHANGE, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι οι προτάσεις του Δημοκρατικού Κόμματος, θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση του αισθήματος απογοήτευσης των πολιτών, που οδηγεί στην αποχή από τη διαδικασία των πολιτικών αποφάσεων.

 

«Είναι από τον περασμένο Νοέμβριο, που εμείς επικοινωνούμε με τον κόσμο  γιατί έχουμε εγκαινιάσει και μια νέα διαδικασία συζήτησης με τους πολίτες. Η Πρωτοβουλία του Change αυτόν τον στόχο είχε και δεν θα μείνουμε σε αυτές τις προτάσεις. Όλες οι προτάσεις του ΔΗΚΟ θα ακολουθούν αυτή τη διαδικασία. Θέλουμε να έχουμε την άμεση εμπλοκή των πολιτών  και στις συζητήσεις που αφορούν τις προτάσεις του ΔΗΚΟ, αλλά θέλουμε να τους δώσουμε και την ευκαιρία να παρουσιάζουν και τις δικές τους προτάσεις. Οι δύο από τις τέσσερις προτάσεις ακριβώς έχουν στόχο την άμεση εμπλοκή των πολιτών  στην διαδικασία των πολιτικών αποφάσεων», είπε ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα θα επιμένει στην πρόταση του για απαγόρευση της χρηματοδότησης των κομμάτων από ιδιώτες και επιχειρήσεις.

 

«Είχαμε καταθέσει αυτή την πρόταση μας εδώ και καιρό, αλλά φαίνεται πως δεν ήταν έτοιμες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις να αποδεχθούν την ολοκληρωτική απαγόρευση και ποινικοποίηση  των χρηματοδοτήσεων. Εμείς θα επιμένουμε σ’ αυτή την πρόταση, γιατί θεωρούμε ότι θα βοηθήσει τη διαφάνεια και την πάταξη της διαφθοράς».

 

Τέλος, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος ξεκαθάρισε ότι το ΔΗΚΟ συμφωνεί με το νομοσχέδιο για την αναθεώρηση της διαδικασίας αξιολόγησης των δημοσίων συμβάσεων.

 

«Θέλω να υπενθυμίσω ότι αυτή η πρωτοβουλία ξεκίνησε από το Δημοκρατικό Κόμμα. Εμείς καταθέσαμε την πρόταση αναθεώρησης της διαδικασίας αξιολόγησης των δημοσίων συμβάσεων και κατ’ ακρίβεια με τη βοήθεια της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής των Αντιπροσώπων, διορίστηκαν ακαδημαϊκοί, οι οποίοι σε συνεργασία με πανεπιστήμια, παρουσίασαν προτάσεις και εισηγήσεις, για τη βελτίωση της εποπτείας της αξιολόγησης αυτών των συμβάσεων. Θεωρούμε ότι ήταν μια σημαντική πρωτοβουλία η οποία θα ενισχύσει τη διαφάνεια  στην πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς».

 

 

Γραφείο Τύπου

13 Απριλίου 2016

ροή ειδήσεων