ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ
Ανακοινώσεις |

Δυστυχώς, οι μαθητές μας βιώνουν τα κατάλοιπα της πανδημίας στον μέγιστο βαθμό. Από τη μια, η στέρηση της φυσικής παρουσίας στις σχολικές μονάδες, τους στερεί το δικαίωμα κατάκτησης της γνώσης με αποτέλεσμα να δημιουργούνται γνωσιολογικά κενά. Από την άλλη, ο εγκλεισμός και η απομόνωση των μαθητών δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, όπως για παράδειγμα αντικοινωνική συμπεριφορά, εξάρτηση από το διαδίκτυο, παχυσαρκία κ.α.

Εννοείται, πως οι επιδημιολόγοι είναι οι πλέον αρμόδιοι για τα μέτρα προστασίας του πληθυσμού από την πανδημία, αλλά ως Δημοκρατικό Κόμμα έχουμε τα εξής εύλογα ερωτήματα:

1) Γιατί, ενώ οι μαθητές είναι οι λιγότερο ευάλωτοι στον covid-19 έχουν τα σκληρότερα μέτρα εγκλεισμού;

2) Γιατί επαναλειτούργησαν όλα τα εμπορικά κέντρα, ενώ οι σχολικές βαθμίδες εν μέρει;

3) Γιατί τα ωδεία και τα φροντιστήρια που προσφέρουν ατομικά μαθήματα παραμένουν κλειστά;

Η δική μας άποψη, λοιπόν, είναι ότι η επιδημιολογική μονάδα θα πρέπει να εξετάσει άμεσα το σενάριο της εκ περιτροπής φοίτησης των μαθητών γυμνασιακού κύκλου και των λοιπών τάξεων του λυκείου στα πρότυπα του Μαΐου.

Επίσης, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας θα πρέπει να προχωρήσει στη μείωση της εξεταστέας ύλης για όλες τις τάξεις και ιδιαίτερα για τους μαθητές και μαθήτριες της τρίτης λυκείου, που θα δώσουν Παγκύπριες εξετάσεις.

Για όλους εμάς στο Δημοκρατικό Κόμμα, η παιδεία είναι υπέρτατο αγαθό. Είναι αδήριτη ανάγκη, λοιπόν, να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, γιατί πρόκειται για τα ίδια τα παιδιά μας.

Γραφείο Τύπου

8 Φεβρουαρίου 2021

ροή ειδήσεων