Διεκδικούμε για την Κύπρο
στην Ευρώπη

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ-ΑΚΚΙΝΤΖΙ

Το ζητούμενο δεν είναι να γίνονται δηλώσεις προθέσεων αλλά να υπάρχει επί της ουσίας ενημέρωση του κόσμου σε σχέση με το τι συζητείται και ποιες είναι οι συγκλίσεις αν υπάρχουν.

Δυστυχώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχίζει τη συσκότιση και τη μυστική διπλωματία γιατί φοβάται να ενημερώσει το λαό, γιατί αυτό που διαπραγματεύονται είναι η επαναφορά του σχεδίου Ανάν.

Ερωτούμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη:

  • Τι είναι αυτό που τον κάνει τόσο αισιόδοξο;
  • Επετεύχθη πρόοδος στο Εδαφικό, στην Ασφάλεια, στις Εγγυήσεις, στο θέμα των Εποίκων, στο θέμα της συνέχισης της Κυπριακής Δημοκρατίας;
  • Πως μπορεί να είναι αισιόδοξος όταν η Τουρκία ξεκάθαρα δείχνει τις προθέσεις της για κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και απαξιώνει την Κυπριακή Δημοκρατία και στον ΟΗΕ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση;

Η λανθασμένη πολιτική του Προέδρου Αναστασιάδη, η οποία στηρίζεται θερμά από το ΑΚΕΛ και τον ΔΗΣΥ, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κακή λύση, διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και υποθήκευση του μέλλοντος του Κυπριακού Ελληνισμού.

Τέλος, το Δημοκρατικό Κόμμα καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να απορρίψει την εισήγηση του κ. Ακκιντζί για σύγκληση λεγόμενης πενταμερούς διάσκεψης για το θέμα της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων.

Εάν παρ’ ελπίδα συμβεί κάτι τέτοιο, θα είναι η ταφόπλακα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media