Δήλωση του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλα Παπαδόπουλου, με αφορμή την επέτειο ίδρυσης του Κόμματος
WEB TV, Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

Συμπληρώνονται σήμερα 44 χρόνια ζωής, δράσης και προσφοράς του Δημοκρατικού Κόμματος.

44 χρόνια αγώνων για ελευθερία, δημοκρατία και δικαιοσύνη.

44 χρόνια, συνυφασμένα:

  • με τον αγώνα της ημικατεχόμενης πατρίδας μας να επουλώσει τις πληγές και τα τραύματα του προδοτικού πραξικοπήματος της Χούντας και της ΕΟΚΑ Β και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής του 1974,
  • με τον αγώνα της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπό τη διαρκή απειλή της Τουρκίας, να εδραιωθεί, να ενισχυθεί και να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο κράτος, πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης,
  • με τον αγώνα του κυπριακού Ελληνισμού να επιβιώσει, φυσικά και εθνικά, και να εξασφαλίσει ένα ειρηνικό και ασφαλές παρόν και μέλλον, στο πολύπαθο νησί μας,
  • με τον αγώνα των συμπατριωτών μας να ζήσουν σε μια ελεύθερη πατρίδα, με ειρήνη, ευημερία και καλύτερη ποιότητα ζωής, για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Το Δημοκρατικό Κόμμα και ο κόσμος του, δικαιολογημένα περηφανευόμαστε για όσα πετύχαμε αυτά τα 44 χρόνια.

Είτε ως κυβερνών κόμμα, είτε ως αντιπολιτευόμενο, το Δημοκρατικό Κόμμα ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη του Κέντρου και της μεσαίας τάξης. To Κόμμα που πολιτεύεται υπεύθυνα και διεκδικητικά, που απορρίπτει τα άκρα και το λαϊκισμό, που διατυπώνει καθαρές  θέσεις, προτείνει σύγχρονες λύσεις στα πολλά και σύνθετα προβλήματα της κυπριακής κοινωνίας και πρωταγωνιστεί στην πολιτική ζωή της χώρας μας.

Η φετινή επέτειος, συμπίπτει με την πρωτόγνωρη πανδημία του κορωνοϊού, που βιώνει ολόκληρη η ανθρωπότητα και με την αναπόφευκτη οικονομική κρίση, που η πανδημία αυτή έχει προκαλέσει. Συνεπές με την Ιστορία του, το Δημοκρατικό Κόμμα είναι, από την πρώτη μέρα, στην πρώτη γραμμή της μάχης για αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας.

Στηρίζοντας τη λειτουργία του κράτους και τα αναπόφευκτα μέτρα που έχουν επιβληθεί, διεκδικώντας τη μέγιστη δυνατή προστασία για τους εργαζομένους και της μικρομεσαίες επιχειρήσεις και προτείνοντας συγκεκριμένες και εφικτές λύσεις για επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει, το Δημοκρατικό Κόμμα απευθύνει μήνυμα ελπίδας και προοπτικής στον κυπριακό λαό και διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για την πρόοδο και την ευημερία όλων.

Με θεμέλιο τα 44 χρόνια δράσης και προσφοράς του Δημοκρατικού Κόμματος, με οδηγούς τις πολιτικές παρακαταθήκες των ιστορικών ηγετών μας, Σπύρου Κυπριανού και Τάσσου Παπαδόπουλου και με διαπιστευτήρια τις πετυχημένες διακυβερνήσεις του Κόμματός μας, τιμούμε τη σημερινή επέτειο και συνεχίζουμε την πορεία μας.

  • Για απελευθέρωση της πατρίδας μας.
  • Για σεβασμό των θεσμών και αξιοκρατία,
  • Για δημοκρατία και δικαιοσύνη,
  • Για ανάπτυξη με κοινωνική  συνοχή. 
  • Για αποκατάσταση της μεσαίας τάξης.

Για την αλλαγή στη διακυβέρνηση που ζητά ο λαός, έχει ανάγκη ο τόπος μας και  μπορεί να έρθει μόνο με τη συμμετοχή και την ενεργό παρουσία του Δημοκρατικού Κόμματος. 

Γραφείο Τύπου

12 Μαΐου 2020

ροή ειδήσεων