Δήλωση του Αναπληρωτή Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών, Χρ. Παντελίδη, για την εξέταση του Προϋπολογισμού του Υφυπουργείου Τουρισμού
Επιτροπή Οικονομικών Υφυπουργείο Τουρισμού
WEB TV, Ανακοινώσεις |

Δήλωση του Αναπληρωτή Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, Χρύση Παντελίδη, αναφορικά με την εξέταση του Προϋπολογισμού του Υφυπουργείου Τουρισμού για το 2022

“Είχαμε σήμερα τη δυνατότητα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού, να συζητήσουμε τον Προϋπολογισμό του Υφυπουργείου Τουρισμού για το 2022. Καταρχάς, θα ήθελα να πω ότι ως Δημοκρατικό Κόμμα θεωρούμε την τουριστική βιομηχανία ως βασικό πυλώνα της κυπριακής Οικονομίας,∙ είναι ένας κλάδος ο οποίος στήριξε διαχρονικά την κυπριακή Οικονομία και την κυπριακή κοινωνία. Ως εκ τούτου δίνουμε ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα σε όλα τα ζητήματα που αφορούν το Υφυπουργείο Τουρισμού και γενικώς την πολιτική του κράτους σε ότι αφορά τον Τουρισμό.

Αναδείξαμε στην διάρκεια της συζήτησης την ανάγκη βελτίωσης της διαδικασίας κατηγοριοποίησης χωρών, καθώς πιστεύουμε πως η Κύπρος αδικείται από τα κριτήρια που υφίστανται ως τώρα σε σχέση με την πανδημία, γεγονός που αναπόφευκτα επηρεάζει το τουριστικό προϊόν και αναμένουμε και εμείς με ενδιαφέρον τις προσπάθειες και του Υφυπουργού Τουρισμού και του Υπουργού Υγείας για αλλαγή αυτών των κριτηρίων και βελτίωση της κατηγοριοποίησης της Κύπρου, η οποία θα επιτρέψει την προσέλκυση περισσότερων τουριστών το 2022.

Παράλληλα, δώσαμε έμφαση στην ανάγκη το Υφυπουργείο Τουρισμού να έχει κατεύθυνση προώθησης της Κύπρου ως τουριστικού προϊόντος και όχι μόνο στην διαχείριση της τουριστικής βιομηχανίας, να μην καταντήσει δηλαδή το Υφυπουργείο Τουρισμού να εξυπηρετεί μόνο τον εαυτό του ή τα σχετικά νομοσχέδια και να μην ασχολείται με την προώθηση του τουρισμού. Χαιρόμαστε γιατί ακούσαμε ότι και οι προτεραιότητες του Υφυπουργείου Τουρισμού, αλλά και οι δαπάνες που αφορούν την προώθηση, την ψηφιακή διαφήμιση και άλλες δράσεις, έχουν αυξηθεί.

Επιπρόσθετα, αναδείξαμε την ανάγκη να στηριχθεί ο ενδιάμεσος κλάδος επιμόρφωσης της κυπριακής κοινωνίας, δηλαδή να υπάρχει η δυνατότητα ανώτερης και όχι μόνο ανώτατης μόρφωσης γιατί παρατηρούμε κενό σε ότι αφορά αυτή την κατηγορία εργαζομένων στην τουριστική βιομηχανία. Καθοριστικό ρόλο σε αυτή τη προσπάθεια μπορεί να διαδραματίσει, όπως έκανε για δεκαετίες, το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο της Κύπρου. Τέλος, καλέσαμε τον Υφυπουργό Τουρισμού να συνδράμει στον μέγιστο δυνατό βαθμό έτσι ώστε να στηριχθούν οι αναπτυξιακές εταιρείες των διαφόρων περιοχών, που στηρίζουν κυρίως κοινότητες, τόσο στην κατεύθυνση του αγροτουρισμού, όσο και άλλων θεματικών δράσεων.

Επαναλαμβάνουμε ότι ως Δημοκρατικό Κόμμα στηρίζουμε και θα στηρίξουμε κάθε δράση και κάθε προσπάθεια του Υφυπουργείου Τουρισμού για ενθάρρυνση και ενίσχυση αυτού του σημαντικού πυλώνα της κυπριακής Οικονομίας”.

Γραφείο Τύπου

15 Νοεμβρίου 2021

ροή ειδήσεων