Δήλωση του Προέδρου του ΔΗΚΟ, μετά από συνάντηση με τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο
Μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος
WEB TV, Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος είχε σήμερα Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021, συνάντηση με τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, κ. Χρίστο Κληρίδη και την ηγεσία του Συλλόγου.

Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος προέβη στην εξής δήλωση:

«Είχαμε σήμερα την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, τα ζητήματα που άπτονται της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης αλλά και τη λειτουργία του επαγγέλματος των δικηγόρων.

Μέσα από αυτή τη συζήτηση είχαμε την ευκαιρία ακριβώς να δούμε πως θα πρέπει να προχωρήσει η μεταρρύθμιση το συντομότερο δυνατό για να υπάρχει από τη μία η ορθή και δίκαιη απονομή της δικαιοσύνης και από την άλλη να εφαρμόζεται η αρχή της δικαιοσύνης μέσα σε χρονοδιαγράμματα που δεν θα είναι αποτρεπτικά για το μέσο πολίτη, όπως γίνεται σήμερα με τις τεράστιες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο χώρο των δικαστηρίων.

Το ΔΗΚΟ πιστεύει ότι η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης για να αντιμετωπιστεί το μέγα πρόβλημα των καθυστερήσεων είναι ύψιστης σημασίας.

Η καθυστέρηση της δικαιοσύνης προκαλεί προβλήματα στην ευρύτερη οικονομία. Πέραν του ότι η δικαιοσύνη που αργεί δεν είναι δικαιοσύνη.

Από κει και πέραν θεωρούμε ότι έχει καθήκον ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος να βοηθήσει έτσι ώστε ν’ αρθούν οι σκιές που έχουν εξαπλωθεί, δυστυχώς, πάνω από την Κύπρο σε σχέση με τις κατηγορίες για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που βλέπουμε να προέρχονται από διάφορες κατευθύνσεις.

Θα πρέπει οι ίδιοι δικηγόροι να στείλουν το μήνυμα ότι το επάγγελμα ελέγχεται και ότι οι κανόνες διαφάνειας και ελέγχου εφαρμόζονται στο έπακρον.»

Γραφείο Τύπου

26 Οκτωβρίου 2021

ροή ειδήσεων