ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ Α’ ΓΥΡΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις χιλιάδες των συμπολιτών μας, που προσήλθαν στα εκλογικά κέντρα και άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα, αυξάνοντας μάλιστα το ποσοστό συμμετοχής σε σύγκριση με τις Προεδρικές Εκλογές του 2018 αλλά και τις Βουλευτικές Εκλογές του 2021.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους δημόσιους λειτουργούς, τους αστυνομικούς και ασφαλώς τους εφόρους εκλογών για το πολύ ωραίο έργο τους και φυσικά ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές, όλες τις εθελόντριες, τα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος για την αποτελεσματική δουλειά τους.

Σήμερα είχαμε το πρώτο μέρος μιας εκλογικής διαδικασίας η οποία ολοκληρώνεται την ερχόμενη Κυριακή.

Εν αναμονή λοιπόν της διεξαγωγής του Β’ γύρου και με απόλυτο σεβασμό στη διαδικασία αλλά και με σεμνότητα έναντι των πολιτών, εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την πρωτιά του ανεξάρτητου υποψηφίου Νίκου Χριστοδουλίδη.

Η πρότασή του για ενότητα και συλλογικότητα καθώς και αποφασιστικότητά του, για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής αποδοχής, επικροτήθηκε από την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος.

Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι.

Απόψε όπως και τους μήνες που προηγήθηκαν αλλά και τις μέρες που θα ακολουθήσουν απευθυνόμαστε με σεμνότητα, με ειλικρίνεια αλλά με το βλέμμα στο μέλλον στο σύνολο του κυπριακού λαού από τη δεξιά, το κέντρο και την αριστερά. Επαναλαμβάνουμε το κάλεσμά μας για ενότητα, συλλογικότητα και συνεργασία.

Θα χτίσουμε πάνω σε όσα μας ενώνουν για μια ισχυρή οικονομία με δημοσιονομική σταθερότητα, με στόχο την ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή, με προσήλωση στον ευρωπαϊκό ρόλο της χώρας και ασφαλώς διεκδικώντας μια λειτουργική και βιώσιμη λύση στο κυπριακό. Με το πρόσωπο που αποδεδειγμένα μπορεί να ενώσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τον κυπριακό λαό και αυτό το πρόσωπο είναι ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Φίλες και φίλοι, συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Συνεχίζουμε την προεκλογική εκστρατεία. Συνεχίζουμε με επιχειρήματα και όχι με αντιπαραθέσεις. Με όσα μας ενώνουν και όχι όσα μας διχάζουν, με στόχο να δικαιώσουμε την κοινωνία στο μέλλον και όχι να δικαιωθούμε για το παρελθόν. Για μια Κύπρο ελεύθερη, ευημερούσα, δημοκρατική, σύγχρονη, ευρωπαϊκή.

Συνεχίζουμε για την Κύπρο που αξίζει στον λαό μας.

Γραφείο Τύπου

5 Φεβρουαρίου 2023

ροή ειδήσεων