Δήλωση του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλα Παπαδόπουλου για το Κυπριακό
WEB TV, Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος στο περιθώριο επίσκεψης του στο Υπουργείο Εσωτερικών και ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το Κυπριακό, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Χαιρετίζουμε και υποστηρίζουμε τις πρωτοβουλίες του Προέδρου της Δημοκρατίας τόσο όσον αφορά την ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού αλλά και τις πρωτοβουλίες που αφορούν τον διορισμό ενός απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ σε μια προσπάθεια να διαμορφωθούν οι συνθήκες για να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.

Όμως, οφείλουμε να είμαστε και ρεαλιστές, όταν κάποιος ακούει τις καθημερινές δηλώσεις των Τούρκων και Τουρκοκυπρίων αξιωματούχων δεν μπορεί να έχει ιδιαίτερη αισιοδοξία ότι αυτές οι πρωτοβουλίες θα έχουν άμεσο αποτέλεσμα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε τις προσπάθειες, το αντίθετο πρέπει να συνεχίσουν οι πρωτοβουλίες, πρέπει να συνεχίσουμε να διεκδικούμε το δίκαιο σε ότι αφορά την ουσία για την επίλυση του κυπριακού αλλά και να συνεχίσουμε να ζητούμε στήριξη από την ΕΕ, τους ευρωπαίους εταίρους μας οι οποίοι κατά την άποψη μας, έχουν τα εργαλεία στη διάθεση τους για να πιέσουν την Τουρκία.

Και αυτό ήδη έχει φανεί από  τη σχετική έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αφορά την Τουρκία, παρά τις κάποιες αρνητικές διατυπώσεις που υπάρχουν και τις σημειώνουμε, η καταδίκη της Τουρκίας σε ότι αφορά τον επεκτατισμό της, την αδιαλλαξία της και ιδιαίτερα τα πρόσφατα επεισόδια στην Πύλα είναι ξεκάθαρη.

Αυτή η πίεση πρέπει να συνεχιστεί και για αυτόν ακριβώς τον λόγο πρέπει να συνεχίσουμε τις δικές μας πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.»

Γραφείο Τύπου

15 Σεπτεμβρίου 2023

ροή ειδήσεων