ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ
Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

Ολόκληρη η κυπριακή κοινωνία παρακολουθεί εμβρόντητη τη συνεχιζόμενη πολιτική απάτη της Κυβέρνησης του ΔΗΣΥ με τα «Χρυσά Διαβατήρια».

Έχει πλέον αποκαλυφθεί, πως η Κυβέρνηση της Διαπλοκής, συνέχισε να εκδίδει παράνομα διαβατήρια ως να ΜΗΝ είχαν ψηφιστεί σχετικοί κανονισμοί, εξαπατώντας την Βουλή αλλά και την κοινωνία.

Χθες και σήμερα ακούσαμε τόσο τον Υπουργό Εσωτερικών, όσο και τον Γενικό Εισαγγελέα, να προσπαθούν εκ των υστέρων να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, με κατά παραγγελία γνωματεύσεις.

Η κοροϊδία όμως πρέπει να έχει και όρια.

Όταν η Κυβέρνηση Αναστασιάδη ενέκρινε παράνομα τις πολιτογραφήσεις της Μαρίνας της Αγίας Νάπας στις 21.8.20, πάροχος των οποίων ήταν το δικηγορικό γραφείο «Νίκος Αναστασιάδης», καμία γνωμάτευση δεν είχε στα χέρια της. 

Απλά προφανώς έπρεπε να εξυπηρετηθούν οι πελάτες του δικηγορικού γραφείου «Νίκος Αναστασιάδης» και για αυτό η Κυβέρνηση Αναστασιάδη αγνόησε τους κανονισμούς που είχε ψηφίσει η Βουλή τρεις μόνο μέρες προηγουμένως.

Όταν η Κυβέρνηση Αναστασιάδη ενέκρινε 221 πολιτογραφήσεις, παραβιάζοντας τους κανονισμούς που είχε ψηφίσει η Βουλή τον περασμένο Αύγουστο, καμία γνωμάτευση δεν είχε στα χέρια της.

Αντίθετα, η θέση της εκπροσώπου της Νομικής Υπηρεσίας κατά την συζήτηση των κανονισμών ενώπιον της Βουλής στις 14.10.20, ήταν η ακόλουθη:

«…η εκπρόσωπος της νομικής υπηρεσίας αναφερόμενη στις εκκρεμούσες αιτήσεις για την κατ’ εξαίρεση παραχώρηση κυπριακής υπηκοότητας, δήλωσε στην Επιτροπή ότι,

 αυτές θα εξεταστούν με βάση το νομικό καθεστώς που θα ισχύει κατά τον χρόνο έκδοσης της σχετικής διοικητικής πράξης[1], ανεξάρτητα εάν αυτό θα είναι διαφορετικό από το ισχύον νομικό πλαίσιο κατά τον χρόνο υποβολής της σχετικής αίτησης, όπως προνοείται από τον Περί Γενικών Αρχών του Διοικητικού Δικαίου

Τώρα ο νυν Γενικός Εισαγγελέας και πρώην Υπουργός της Κυβέρνησης Αναστασιάδη μας λέει ακριβώς το αντίθετο, επικαλούμενος αόριστα τις «Αρχές του Διοικητικού Δικαίου» και αγνοώντας τον ειδικό Νόμο και τους κανονισμούς που ψήφισε η Βουλή.

Δυστυχώς για ακόμη μία φορά επιβεβαιώνεται η θέση πως δεν πρέπει να διορίζονται πολιτικά πρόσωπα και πρώην υπουργοί σε ανεξάρτητους θεσμούς γιατί τους μολύνουν με κομματικές σκοπιμότητες.

Τονίζεται, πως αν εφαρμόζονταν οι νέοι κανονισμοί που ψήφισε η Βουλή, ΔΕΝ θα μπορούσαν οι πελάτες του Δικηγορικού γραφείου «Νίκος Αναστασιάδης» να πάρουν διαβατήρια. 

Ούτε φυσικά και οι περισσότεροι επενδυτές των 221 παράνομων πολιτογραφήσεων.

Για αυτό έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος για να εφαρμοστεί το προηγούμενο νομικό καθεστώς

Αυτός και ο λόγος για την εκ των υστέρων γνωμάτευση.

Είναι πλέον ξεκάθαρο, πως για την Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, πάνω από τους Νόμους, πάνω από τους Θεσμούς, πάνω από την ηθική, μπαίνουν πάντα τα συμφέροντα των πελατών των δικηγορικών γραφείων που θέλουν να εξυπηρετήσουν.

Πάνω από τη διαφάνεια, μπαίνει πάντα η συγκάλυψη.

Γραφείο Τύπου

9 Απριλίου 2021


[1] Στην προκειμένη περίπτωση, της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου

ροή ειδήσεων