Δήλωση του Βουλευτή Λευκωσίας ΔΗΚΟ, Χρ. Παντελίδη – Διακομματική Ομάδα για την Κύπρο στο Βρετανικό Κοινοβούλιο
Ανακοινώσεις |

Συνάντηση Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με αντιπροσωπεία της Διακομματικής Ομάδας για την Κύπρο στο Βρετανικό Κοινοβούλιο

Συναντηθήκαμε σήμερα το πρωί, ως Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, με την αντιπροσωπεία της Διακομματικής Ομάδας για την Κύπρο στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, η οποία επισκέπτεται επισήμως τη χώρα μας.

Στην τοποθέτησή μου, καλωσόρισα την αντιπροσωπεία στην Κύπρο και στην Βουλή των Αντιπροσώπων και εξέφρασα τις ευχαριστίες του Δημοκρατικού Κόμματος για το έργο της εν λόγω Ομάδας για σύσφιξη των διμερών σχέσεων ανάμεσα στην Κυπριακή Δημοκρατία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Παράλληλα, εξέφρασα τις ευχαριστίες μας για τη στήριξη της συγκεκριμένης Ομάδας στον αγώνα για αντιμετώπιση της τουρκικής επεκτατικότητας και αδιαλλαξίας και στις προσπάθειες για επίτευξη μιας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού.

Επιπρόσθετα, είπα στους Βρετανούς βουλευτές ότι κατά την απογευματινή επίσκεψή τους στη Δερύνεια, θα μπορούν να έχουν μια πανοραμική όψη της κατεχόμενης πόλης της Αμμοχώστου, όπου εξελίσσεται αυτές τις μέρες, από την Τουρκία, μία ακόμα κατάφωρη παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και των Συμφωνιών Υψηλού Επιπέδου (και ειδικότερα της Συμφωνίας του 1979).

Ενώπιον των Βρετανών συναδέλφων βουλευτών, επανέλαβα το αίτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας προς την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να παρέμβει αποφασιστικά και αποτελεσματικά, προκειμένου να σταματήσουν οι ενέργειες της Τουρκίας στην κατεχόμενη, περίκλειστη Αμμόχωστο και να αρθεί η αδιάλλακτη και επεκτατική στάση της Τουρκίας στο Κυπριακό.

Γραφείο Τύπου

10 Νοεμβρίου 2021

ροή ειδήσεων