Δήλωση του Βουλευτή Πάφου του ΔΗΚΟ, Χρ. Σαββίδη – Πρόταση νόμου για την ταυτοποίηση κατόχων και χρηστών κινητής τηλεφωνίας προπληρωμένου χρόνου
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ του Βουλευτή Πάφου του Δημοκρατικού Κόμματος Χρύσανθου Σαββίδη

Στη σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η πρόταση νόμου που ρυθμίζει την ταυτοποίηση των κατόχων και χρηστών εξοπλισμού και υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας προπληρωμένου χρόνου ομιλίας.

Να τονιστεί ότι η συγκεκριμένη πρόταση νόμου συζητείται στην Επιτροπή από το 2009, πράγμα που μας προκαλεί ιδιαίτερη λύπη, αφού ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν μπορεί να πάει στην ολομέλεια προς ψήφιση.

Στη συζήτηση όλα τα κυβερνητικά τμήματα συμφώνησαν για την τεράστια σημασία υπερψήφισης της συγκεκριμένης πρότασης νόμου. Συγκεκριμένα το Υπουργείο Δικαιοσύνης και ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφεραν ότι υπερψήφιση του νόμου θα λύσει τα χέρια τους σε αρκετά εγκλήματα.

Οι πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών εξέφρασαν την άποψη τους ότι με το συγκεκριμένο νόμο θα αυξηθούν κατά πολύ τα έξοδά τους και την εκτίμηση ότι η εγκληματικότητα δεν θα εξαλειφθεί με τον συγκεκριμένο νόμο αφού, όπως ανέφεραν, οι επιτήδειοι μπορούν να προμηθευτούν κάρτες προπληρωμένου χρόνου ομιλίας από τα κατεχόμενα ή από άλλες χώρες.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα θεωρούμε επιβεβλημένη την προώθηση της πρότασης νόμου αφού έχει ως στόχο θέματα που αφορούν την απόδοση δικαιοσύνης.

Γραφείο Τύπου

7 Απριλίου 2022

ροή ειδήσεων