Δήλωση του Βουλευτή του ΔΗΚΟ, Παύλου Μυλωνά, για τα δικαιώματα των ασθενών
Δικαιώματα ασθενών Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
WEB TV, Ανακοινώσεις |

Δήλωση του Βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος, Παύλου Μυλωνά – Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών

“Συζητήσαμε σήμερα στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τα δικαιώματα των ασθενών όπως κατοχυρώνονται μέσα από την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Χάρτας για τα Δικαιώματα των Ασθενών. Ως Δημοκρατικό Κόμμα σημειώσαμε κάποια πράγματα που θεωρούμε εξαιρετικής σημασίας. Είναι πρώτα η εύρυθμη λειτουργία των γραφείων παραπόνων των ασθενών. Υπάρχουν, αλλά δυστυχώς δεν τα γνωρίζουν οι ασθενείς, οπότε θα πρέπει οι λειτουργοί οι ίδιοι να ενημερώνουν τους ασθενείς.

Το δεύτερο αφορά τη δημιουργία Τμημάτων Πρώτων Βοηθειών για ανήλικους στα νοσοκομεία μας. Είναι μια πάγια θέση του Δημοκρατικού Κόμματος, ακόμα και η δημιουργία νοσοκομείων για παιδιά. Μας έχει ενημερώσει ο υπουργός ότι έχουν δοθεί κάποια εκατομμύρια για δημιουργία πρώτων βοηθειών στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Ελπίζουμε αυτό να πάρει σάρκα και οστά και να μη μείνει μια θεωρητική αναφορά.

Το τρίτο αφορά τα γηριατρεία. Ένα από τα βασικά προβλήματα που προκύπτουν για τη δυσλειτουργικότητα των δημόσιων νοσηλευτηρίων είναι το γεγονός ότι έχουν μετατραπεί σε γηροκομεία, δηλαδή νοσηλεύονται εκεί άτομα με χρόνιες παθήσεις της τρίτης ηλικίας κτλ. Η εισήγησή μας και η προτροπή μας είναι η δημιουργία γηριατρικών κλινικών για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων. Είναι κάτι που ο ΟΚΥΠΥ είπε ότι θα εξετάσει και ελπίζουμε να το προωθήσει.”

Γραφείο Τύπου

8 Νοεμβρίου 2021

ροή ειδήσεων