ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑΣ, ΧΡΙΣΤΟΥ ΟΡΦΑΝΙΔΗ
Ανακοινώσεις |

Θέμα: Προοπτική ανάπτυξης μαρίνας και λιμανιού Λάρνακας.

Νιώθω την ανάγκη να επικοινωνήσω με τους συμπολίτες μου και να ενώσω και την δική μου φωνή διαμαρτυρίας και ανησυχίας για την προοπτική ανάπτυξης του λιμανιού και μαρίνας της πόλης μας.

Συμπάσχω μαζί τους και με απόλυτο σεβασμό προς όλους, θα ήθελα να παραθέσω τα πιο κάτω γεγονότα προς γνώση όλων.

Στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου μετά από πρόσκληση του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρνακας ανταποκριθήκαμε όλοι οι Βουλευτές και Δήμαρχος της πόλης για να ενημερώσουμε το βιομηχανικό και εμπορικό κόσμο της πόλης μας.

Στην αναφορά από τους προσκεκλημένους ότι η νομοτεχνική επεξεργασία από την Νομική Υπηρεσία του κράτους είναι θέμα ολίγων ημερών για να υπογραφή ήμουνα ο μόνος που διαφώνησε και ανάφερα ότι κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και είναι ευχολόγια για να περάσουμε ως παρακάτω.

Στην δήλωση μου αυτή οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι διαφώνησαν με απόλυτο τρόπο.

Δυστυχώς όταν λες την αλήθεια δεν βρίσκεις υποστήριξη γιατί θέλουμε να ακούμε λόγια “ωραία” και “όμορφα” και υποσχέσεις που γαργαλούν τα αυτιά μας. Όλοι οι προσκεκλημένοι αντέδρασαν στην τοποθέτηση μου και επέμεναν ότι είναι θέμα ημερών η υπογραφή από την Νομική Υπηρεσία. Στην συνέχεια ανάφερα ότι μακάρι να διαψευστώ και οι ανησυχίες μου να μην ευσταθούν.

Πέρασαν σχεδόν πέντε ολόκληροι μήνες έκτοτε και τα γεγονότα δυστυχώς με επιβεβαιώνουν κάτι που απευχόμουνα. Η «καλή τη πίστει» πολιτική δεν υπάρχει και πρέπει όλοι να το αντιληφθούν. Η πολιτική του «χαϊδέματος» δεν φέρνει αποτελέσματα και δεν είναι οι “άλλοι” που φταίνε πάντα, αλλά η διαχρονική εμπιστοσύνη σε ανεφάρμοστες και λανθασμένες τακτικές.

Θέλω να πιστεύω ότι η τελευταία εξέλιξη θα ταρακουνήσει όλους και οι διαμαρτυρίες να μην περιοριστούν μόνο μέσα από ανακοινώσεις που κανείς στα κέντρα αποφάσεων δεν τις λαμβάνει στα υπόψιν και σοβαρά.

Τελικά η Λάρνακα τυγχάνει μόνιμα της συμπεριφοράς της αναβλητικότητας εκ μέρους της κυβέρνησης.

Γραφείο Τύπου

29 Μάιου 2020

ροή ειδήσεων