ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΦΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΠΙΤΤΟΚΟΠΙΤΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ, ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΩΝ, ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΘΟΝΤΩΝ
Ανακοινώσεις |

Κατά την σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων-Εγκλωβισμένων, Αγνοουμένων και Παθόντων συζητήθηκε το θέμα των επιδιορθώσεων των Τ/Κ κατοικιών στις οποίες διαμένουν εκτοπισμένοι.

Κοινή διαπίστωση το γεγονός ότι οι συνθήκες στέγασης των εκτοπισμένων σε Τ/Κ οικίες είναι απαράδεκτες και τριτοκοσμικές.

Δυστυχώς και γι’ αυτό το θέμα η εκτελεστική εξουσία περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στις βαρύγδουπες διακηρύξεις, δεσμεύσεις και υποσχέσεις. Στην πράξη μηδέν.

Η στελέχωση της Υπηρεσίας Διαχείρισης Τ/Κ Περιουσιών στις αρμοδιότητες της οποίας είναι και οι επιδιορθώσεις των Τ/Κ κατοικιών εξακολουθεί να παραμένει σε απελπιστικά χαμηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα, παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες του λιγοστού προσωπικού της να αδυνατεί να ανταποκριθεί με επάρκεια και αξιοπιστία στα καθήκοντα και την αποστολή της.

Για αντιμετώπιση του προβλήματος, ως Δημοκρατικό Κόμμα ζητούμε την άμεση  στελέχωση της Υπηρεσίας Διαχείρισης Τ/Κ Περιουσιών και ουσιαστική αύξηση  κονδυλίων για τις επιδιορθώσεις των Τ/Κ κατοικιών.

Γραφείο Τύπου

22 Σεπτεμβρίου 2020

ροή ειδήσεων