Δήλωση Υποψήφιου Βουλευτή Λευκωσίας Ολύμπιου Χριστοφή Απαιτείται ριζική μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος
Ανακοινώσεις |

Το Δημοκρατικό Κόμμα προτείνει τη ριζική μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος για σταδιακή αύξηση των χαμηλών και μέσων συντάξεων, ώστε όλοι οι συνταξιούχοι να λαμβάνουν ικανοποιητική σύνταξή.

Παρά τις κατά καιρούς αυξήσεις που έχουν δοθεί, αλλά και τις αποφάσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων για καταβολή αυξημένου επιδόματος προς τους χαμηλοσυνταξιούχους, έτσι ώστε όλοι οι συνταξιούχοι να λαμβάνουν σύνταξη που να τους επιτρέπει να διαβιούν πάνω από το όριο της φτώχειας, οι συντάξεις στην Κύπρο συνεχίζουν να παραμένουν χαμηλές. Για εμάς, στο Δημοκρατικό Κόμμα, η ανάγκη παραχώρησης ενός πρόσθετου ειδικού επιδόματος συμπλήρωσης προς τους χαμηλοσυνταξιούχους συνιστά παραδοχή αποτυχίας του συνταξιοδοτικού συστήματος και όχι λόγο υπερηφάνειας, αφού αποδεικνύει πως το συνταξιοδοτικό σύστημα της Κύπρου είναι ελλιπές και οι συντάξεις παντελώς ανεπαρκείς.

Κατά την άποψη μας απαιτείται η άμεση μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος της Κύπρου έτσι ώστε να εφαρμόζονται και στην Κύπρο τέτοιες επιτυχημένες πρακτικές που εφαρμόζουν όλες οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες παραχωρούν στους συνταξιούχους τους αξιοπρεπείς συντάξεις χωρίς να τους εξαναγκάζουν να επαιτούν για επιπρόσθετα συμπληρωματικά επιδόματα. Θα πρέπει να δοθούν κίνητρα για Ταμεία Προνοίας και Ταμεία Συντάξεως που θα συμπληρώνουν τις συντάξεις.

Στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι να μην υπάρχει συνταξιούχος που να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη σταδιακή αύξηση στις χαμηλές και μέσες συντάξεις.

Γραφείο Τύπου

19 Μαΐου 2021

ροή ειδήσεων