Δυσοίωνο προπομπό ενόψει Πενταμερούς, η ανακοίνωση της Τουρκικής Προεδρίας για τη συνομιλία Τζόνσον-Ερντογάν
Ανακοινώσεις |

Η ανακοίνωση της Τουρκικής Προεδρίας αναφορικά με την απαράδεκτη θέση που μετέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στον Βρετανό Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον για το Κυπριακό, ότι δηλαδή «η λύση 2 κρατών θα δημιουργήσει μια win-win κατάσταση» αποτελεί δυσοίωνο προπομπό για το τί θα θέσει η Τουρκία στο τραπέζι.

Προφανώς, για τον Ερτογάν η «win-win» κατάσταση δεν αφορά τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους, αλλά την Τουρκία και τη Βρετανία.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε τη γνωστοποίηση της αντίδρασης του Βρετανού Πρωθυπουργού, ιδίως μετά και την τοποθέτηση του Υπουργού Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντόμινικ Ράαμπ στη Βουλή των Κοινοτήτων, πριν λίγες μέρες, ο οποίος χαρακτήρισε το μοντέλο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας σαν «σημείο εκκίνησης» κάνοντας λόγο μάλιστα για ανάγκη ευελιξίας και πραγματισμού.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζουμε ανησυχία και σοβαρό προβληματισμό, για το γεγονός ότι όσο πλησιάζουμε στην Πενταμερή, ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές για αλλαγή της βάσης των συνομιλιών στην κατεύθυνση των δύο κρατών ή της συνομοσπονδίας δύο κρατών.

Γραφείο Τύπου

8 Μαρτίου 2021

ροή ειδήσεων