Έχουμε χρέος να τιμούμε την επέτειο του Ενωτικού Δημοψηφίσματος του 1950, να διδασκόμαστε και να διδάσκουμε τα μηνύματα του
Ανακοινώσεις |

Η ιστορία των λαών δεν διαγράφεται, ούτε και παραχαράσσεται και το Ενωτικό Δημοψήφισμα του 1950 δεν πρέπει να σβήσει ποτέ από τη συλλογική συνείδηση του κυπριακού λαού, ειδάλλως θα παραστρατήσουμε στα σκοτεινά μονοπάτια της ηττοπάθειας, της παράδοσης και της αναξιοπρέπειας.

Έχουμε χρέος να τιμούμε, να διδασκόμαστε και να διδάσκουμε αυτή την κορυφαία στιγμή της ιστορίας των αγώνων του κυπριακού λαού, όταν ο πόθος για ελευθερία, αυτοδιάθεση και αξιοπρέπεια εξευτέλισε τις απειλές και την καταπίεση του βρετανικού αποικιοκρατικού καθεστώτος και έδειξε καθαρά το δρόμο προς την ελευθερία.

Στις 15 Ιανουαρίου 1950 άναψε ο φάρος που πρέπει να καθοδηγεί τα δικά μας βήματα, στην προσπάθεια για απελευθέρωση και απαλλαγή από την τουρκική κατοχή και αυτό το φως πρέπει να το κρατήσουμε αναμμένο, αν θέλουμε να είμαστε στοιχειωδώς αντάξιοι των προγόνων μας.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, τιμά την επέτειο του Ενωτικού Δημοψηφίσματος του 1950, διακηρύσσοντας πως, λαοί χωρίς ιστορική αυτογνωσία, είναι καταδικασμένοι να εξαφανιστούν.

Γραφείο Τύπου

14 Ιανουαρίου 2020

ροή ειδήσεων