«Ευθύνες, σοβαρές παραλείψεις και άστοχες ενέργειες από το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με την φοίτηση στα σχολεία των παιδιών με αναπηρίες»
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ

Ανεξάρτητα από τις εξηγήσεις και την ενημέρωση που έχουμε λάβει από τον Υπουργό Παιδείας, κατά την σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής επιτροπής Παιδείας και χωρίς να αμφισβητούμε τις καλές του προθέσεις, θεωρούμε ότι δεν αίρονται οι ευθύνες, οι παραλείψεις και οι άστοχες ενέργειες του Υπουργείου σχετικά με το ζήτημα της φοίτηση των παιδιών με αναπηρίες στις σχολικές μονάδες.

Δυστυχώς, απέναντι σε μια ευαίσθητη ομάδα παιδιών, το Υπουργείο λειτούργησε ακατανόητα, άστοχα και με απερισκεψία, δημιουργώντας αδικίες, ανισότητες, και κυρίως πληγές στις ψυχές αυτών των παιδιών και των γονιών τους.

Το Υπουργείο είχε στη διάθεσή του τα στοιχεία αυτών των παιδιών και θα μπορούσε κάλλιστα να προετοιμαστεί έγκαιρα για να αποτρέψει τον αποκλεισμό και την στοχοποίηση των παιδιών με αναπηρίες.

Ως  Δημοκρατικό Κόμμα καλούμε το Υπουργείο να επαναξιολογήσει και να αναθεωρήσει άμεσα τις αποφάσεις του και χωρίς περαιτέρω χρονοτριβή τα παιδιά με αναπηρίες να επιστρέψουν στις σχολικές τους μονάδες, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις.

Στο πλαίσιο αυτό είναι αναγκαίο οι συνοδοί των παιδιών με αναπηρία να τύχουν αναγκαίας επιμόρφωσης, ώστε  να στηρίξουν τα παιδιά αυτά, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα και τα πρωτόκολλα υγιεινής.

Γραφείο Τύπου

27 Μαιου 2020

ροή ειδήσεων