Εγκάρδια και εποικοδομητική η συνάντηση ΔΗΚΟ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ – Κοινός στόχος η αλλαγή
Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

Αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Κόμματος με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος κ. Νικόλα Παπαδόπουλο είχε σήμερα Τρίτη 29 Μαρτίου 2022, συνάντηση με αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών με επικεφαλής τον πρόεδρο του κινήματος, κ. Χαράλαμπο Θεοπέμπτου.

Μετά τη συνάντηση, στο επίκεντρο της οποίας ήταν οι Προεδρικές Εκλογές του 2023, έγιναν δηλώσεις.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ κ. Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσε τα εξής: «Είχαμε μια πάρα πολύ εγκάρδια και εποικοδομητική συζήτηση με τον πρόεδρο και τα υπόλοιπα μέλη της ηγεσίας του Κινήματος. Αντικείμενο της συζήτησης μας ήταν οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές.»

«Ως ΔΗΚΟ θεωρούμε πως πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υλοποιήσουν τον επιθυμητό στόχο της κοινωνίας που είναι η αλλαγή. Και επειδή ακριβώς το Κίνημα Οικολόγων έχει καθιερωθεί στην συνείδηση της κοινωνίας, της κοινής γνώμης, ως μια πολιτική δύναμη που αγωνίζεται με πάθος για την βελτίωσης της ποιότητας ζωής, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, για την προστασία του περιβάλλοντος, την βιώσιμη πράσινη ανάπτυξη, θεωρούμε πως δυνητικά είναι ένας βιώσιμος και σημαντικός εταίρος σε αυτή την προσπάθεια της αλλαγής.»

«Και για αυτό ακριβώς τον λόγο έχουμε συμφωνήσει να συνεχίσουμε την συζήτηση αυτή, με την ελπίδα να καταλήξουμε σε ένα συμφωνημένο πλαίσιο για να μετουσιώσουμε στην πράξη αυτό το στόχο. Να καταφέρουμε δηλαδή να κερδίσουμε το στοίχημα της ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας, κάτω από τις πάρα πολύ αντίξοες συνθήκες που διαμορφώνονται καθημερινά. Για να αντιμετωπίσουμε τις σκιές της διαπλοκής και διαφθοράς. Να φέρουμε διέξοδο στα αδιέξοδα που δυστυχώς διαπιστώνουμε καθημερινά στο θέμα του κυπριακού.»

«Για αυτό ακριβώς τον λόγο ευχαριστούμε το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών που μας έδωσε σήμερα την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για όλα αυτά τα ζητήματα που μας απασχολούν.»

«Ελπίζουμε ακριβώς ότι αυτές οι προσπάθειες θα μας οδηγήσουν στον επιθυμητό στόχο. Να πάρουμε την χώρα μπροστά και να δώσουμε ελπίδα στον λαό μας.»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων, κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου δήλωσε τα εξής: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο και την αντιπροσωπεία για την εξαιρετική συνάντηση που είχαμε σήμερα μέσα στα πλαίσια του διαλόγου που έχουμε ξεκινήσει που αφορά το θέμα των Προεδρικών Εκλογών.»

«Είχαμε και στο παρελθόν εξαιρετική συνεργασία με το ΔΗΚΟ σε Προεδρικές Εκλογές. Υπάρχει μια κοινή συναντίληψη για την ανάγκη να υπάρξει αλλαγή της διακυβέρνησης, διότι αυτή τη στιγμή έχουμε μια κυβέρνηση που έχει σπάσει κάθε ρεκόρ στο θέμα της διαφθοράς, είναι η χειρότερη κυβέρνηση όσον αφορά τα περιβαλλοντικά ζητήματα και υπάρχουν πολλά θέματα όσον αφορά οικονομικά ζητήματα, κοινωνικά ζητήματα, που απασχολούν τους ανθρώπους του πολιτισμού, υπάρχουν πολλά θέματα που δικαιολογούν την προσπάθεια που κάνουμε για την αλλαγή της διακυβέρνησης.»

«Εμείς ως Κίνημα θα προχωρήσουμε με ενημέρωση της πολιτικής επιτροπής για την συνάντηση που είχαμε σήμερα και θα δούμε πως θα προχωρήσουμε στο μέλλον με τους προγραμματισμούς μας. Ελπίζουμε να έχουμε ένα κοινό υποψήφιο τα κόμματα της αντιπολίτευσης ο οποίος να κερδίσει τις εκλογές για να δούμε επιτέλους αλλαγή στον τόπο.»

Γραφείο Τύπου

29 Μαρτίου 2022

ροή ειδήσεων