Είκοσι χρόνια από το ιστορικό διάγγελμα του Τάσσου Παπαδόπουλου
Ανακοινώσεις |

Συμπληρώνονται σήμερα 20 χρόνια από το ιστορικό διάγγελμά του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας και πρώην προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος Τάσσου Παπαδόπουλου για το Σχέδιο Ανάν.

Είκοσι χρόνια από την ημέρα που ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος κάλεσε τον κυπριακό λαό να υπερασπιστεί το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ιστορία του και να πει «ΟΧΙ» στο Σχέδιο Ανάν, το οποίο επικροτούσε το άδικο, απενοχοποιούσε και επιβράβευε την κατοχική Τουρκία, καταργούσε την Κυπριακή Δημοκρατία και υποθήκευε το μέλλον του κυπριακού Ελληνισμού.

«Παρέλαβα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω κοινότητα, χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα. Και όλα αυτά έναντι κενών, παραπλανητικών, δήθεν, προσδοκιών. Έναντι της ανεδαφικής ψευδαίσθησης ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της».


Σε αυτή την φράση ο Τάσσος Παπαδόπουλος συμπυκνώνει όλη την ουσία του κυπριακού και των αγώνων όλων όσοι ύψωσαν το ανάστημα τους προκειμένου να διασφαλίσουν την συνέχιση της ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σήμερα 20 χρόνια αργότερα, τα λόγια του Τάσσου Παπαδόπουλου εξακολουθούν να παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ και το διάγγελμα του αποτελεί φάρο εθνικής αφύπνισης και αγωνιστικής αντίστασης, στα διχοτομικά σχέδια της Τουρκίας.

«Δεν μας αγγίζουν ψεύτικα διλήμματα, δεν μας τρομάζουν απειλές, δεν μας πείθουν τα περί δήθεν τελευταίας ευκαιρίας. Για εμάς εξακολουθούν να έχουν νόημα οι ηθικές αρχές και αξίες του λαού μας, του πολιτισμού και του εθνικού ιστορικού μας βίου τον οποίο αγωνιζόμαστε να συνεχίσουμε με ασφάλεια, δικαιοσύνη, ελευθερία και ειρήνη».

Το Δημοκρατικό Κόμμα τιμά τις παρακαταθήκες του Τάσσου Παπαδόπουλου, συνεχίζοντας τον αγώνα για την απελευθέρωση και την επανένωση μέσα, πάντα, από την προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Γραφείο Τύπου

07 Απριλίου 2024

ροή ειδήσεων