Εκστρατεία επαφών του ΔΗΚΟ για τον Τουρισμό
Τουρισμός
WEB TV, Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

Η τουριστική βιομηχανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος τομέας της οικονομίας μας μετά τον τομέα των υπηρεσιών. Δυστυχώς τα τελευταία δυο χρόνια η τουριστική βιομηχανία περνά τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της. Είναι γεγονός ότι οι συνέπειες της πανδημίας ήταν αναπόφευκτες. Ήταν όμως προβλέψιμες και με έγκαιρο και σωστό σχεδιασμό θα μπορούσαν να τύχουν καλύτερης διαχείρισης. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε, με αποτέλεσμα ο τουρισμός για δυο συνεχείς χρονιές να έχει δεχθεί ένα βαρύ πλήγμα, το οποίο επηρεάζει την οικονομία στο σύνολο της.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα προειδοποιούσαμε έγκαιρα για τις συνέπειες της πανδημίας και για αυτό το λόγο που προωθήσαμε συγκεκριμένες προτάσεις όπως,

  • τη μείωση του ΦΠΑ στην τουριστική βιομηχανία ώστε να μπορέσει να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της,
  • την έγκαιρη και σταθερή κατηγοριοποίηση των χωρών από την οποία αντλούμε τουριστικές ροές,
  • τον έγκαιρο εμβολιασμό του προσωπικού της ξενοδοχειακής βιομηχανίας για να καταστούμε το συντομότερο «πράσινος» και ασφαλής προορισμός.

Δυστυχώς, τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε.

Προκειμένου να συμβάλλουμε στις προσπάθειες ουσιαστικής επανεκκίνησης του τουρισμού, ώστε η επόμενη χρονιά να είναι καλύτερη από τις προηγούμενες, το Δημοκρατικό Κόμμα εξαγγέλλει εκστρατεία διαλόγου και επαφών με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη της τουριστικής μας βιομηχανίας.

Μέσα από αυτό το διάλογο βασική μας επιδίωξη είναι να καταγράψουμε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τις πραγματικές ανάγκες έτσι ώστε να διαμορφώσουμε και να προωθήσουμε εκείνα τα μέτρα που θα βοηθήσουν και θα στηρίξουν άμεσα και αποτελεσματικά την τουριστική μας βιομηχανία.

Γραφείο Τύπου

11 Οκτωβρίου 2021

ροή ειδήσεων