«Έμπρακτη, ουσιαστική και άμεση πρέπει να είναι η στήριξη του κράτους προς τους πυρόπληκτους»
Ανακοινώσεις |

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ, ΧΡΙΣΤΟΥ ΟΡΦΑΝΙΔΗ, ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ και ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΕΝΕΚΗ

Σε κοινή συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Γεωργίας, συζητήθηκε το θέμα των καταστροφικών πυρκαγιών στην ορεινή Λεμεσού και Λάρνακας.

Οι αρμόδιοι Υπουργοί ανέπτυξαν τα μέτρα στήριξης της Κυβέρνησης για τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Εκ πρώτης όψεως έχουμε εκφράσει τις επιφυλάξεις μας αναφορικά με το ύψος  του ποσού που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο να διαθέσει.

Είναι η άποψη μας ότι ως κράτος πρόνοιας θα πρέπει, να στηρίξει έμπρακτα και ουσιαστικά  τους πυρόπληκτους που απώλεσαν τις περιουσίες και τις καλλιέργειες τους.

Την ίδια ώρα, οι ισχυρισμοί των αρμόδιων Υπουργών ότι όλα έγιναν με σχεδιασμό και ότι οι υπηρεσίες ήταν απόλυτα προετοιμασμένες, καταρρίπτονται εκ του αποτελέσματος.

Εμείς ζητήσαμε όπως μας δοθούν τα πρακτικά των διυπουργικών συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα, για σκοπούς οργάνωσης και συντονισμού όλων των υπηρεσιών, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, για να διαπιστώσουμε τι λέχθηκε και τι υλοποιήθηκε από τις αποφάσεις που λήφθηκαν.

Είναι η άποψη μας επίσης ότι κάθε τμήμα και υπηρεσία ξεχωριστά, επιβάλλεται να ετοιμάσουν εκθέσεις που να καταγράφουν τυχόν λάθη και παραλείψεις, οι οποίες να κατατεθούν στην αρμόδια Επιτροπή, ώστε να ασκηθεί ο απαραίτητος κοινοβουλευτικός έλεγχος.

Γραφείο Τύπου – 8 Ιουλίου 2021

ροή ειδήσεων