Έντονη ανησυχία και απογοήτευση προκαλούν οι εξελίξεις, δύο ημέρες πριν την νέα πενταμερή για το κυπριακό
26 Ιούν 2017 Ανακοινώσεις

Έντονη ανησυχία αλλά και απογοήτευση προκύπτει από τις εξελίξεις, δύο ημέρες πριν την έναρξη της νέας πενταμερούς διάσκεψης για το κυπριακό, στην Ελβετία.

Η σημερινή διαπίστωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι το έγγραφο Άιντα δεν είναι κοινό, καθώς και η θέση του ότι το έγγραφο δεν έχει υπόσταση, περιγράφει μεν την παρούσα κατάσταση, αλλά, ταυτόχρονα, επιβεβαιώνει και την πλήρη αποτυχία της μέχρι σήμερα τακτικής Αναστασιάδη, η οποία εγκλώβισε την πλευρά μας σε μια επικίνδυνη, για την Κυπριακή Δημοκρατία και τα συμφέροντα των ελληνοκυπρίων, διαδικασία.

Δυστυχώς, η τακτική Αναστασιάδη και οι πρόχειροι και ερασιτεχνικοί χειρισμοί του, οδήγησαν:

• Στη σύγκληση νέας πενταμερούς, με απούσα την Κυπριακή Δημοκρατία, απόντα τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, χωρίς να πληρείται καμία διαχρονική προϋπόθεση της δικής μας πλευράς αλλά και καμία από τις προϋποθέσεις που ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης έθεσε πριν από μερικές βδομάδες.
• Στην κατάθεση από τον εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών ενός κάκιστου και επικίνδυνου Εγγράφου, το οποίο «μένει» και το οποίο ουσιαστικά επιχειρεί, μέσα από την επαναφορά ιδεών που περιλαμβάνονταν στο σχέδιο Ανάν, να νομιμοποιήσει και να διαιωνίσει το ρόλο της Τουρκίας και της Βρετανίας στην Κύπρο και ταυτόχρονα να καταργήσει την Κυπριακή Δημοκρατία.

Κι όλα αυτά, συμβαίνουν ενώ η Τουρκική πλευρά παραμένει εντελώς αμετακίνητη και σε όλες τις άλλες πτυχές του Κυπριακού, όπως το εδαφικό, το περιουσιακό, τα θέματα διακυβέρνησης, το θέμα των εποίκων, τα θέματα οικονομίας, τα οποία θα συζητηθούν στην Ελβετία σε ένα περιβάλλον πιέσεων και απειλών για την πλευρά μας.

Το Δημοκρατικό Κόμμα και ο Νικόλας Παπαδόπουλος θα συνοδεύσει τον κ. Αναστασιάδη στην Ελβετία και ευελπιστεί ότι αυτή τη φορά ο κ. Αναστασιάδης θα αξιοποιήσει το Εθνικό Συμβούλιο αλλά και τις προτάσεις μας, τόσο σε σχέση με την Ασφάλεια και τις Εγγυήσεις –που από κοινού με την ΕΔΕΚ και την Αλληλεγγύη καταθέσαμε- όσο και τις προτάσεις του κόμματός μας για νέα στρατηγική τις οποίες καταθέσαμε τον περασμένο Φεβρουάριο.

 

Γραφείο Τύπου
26 Ιουνίου 2017

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media