Αιώνια ευγνωμοσύνη οφείλουμε στους ήρωες του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959
Ανακοινώσεις |

Η απότιση φόρου τιμής στους αγωνιστές του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959, είναι το ελάχιστο, που θα μπορούσαμε εμείς, οι κληρονόμοι τους να πράξουμε, στην επέτειο της έναρξης του τιτάνιου τους αγώνα.

Σ’ αυτούς, τους απλούς ανθρώπους της κυπριακής γης, τα αμούστακα παλληκάρια, τα αγροτόπαιδα, τους μαθητές, τους βιοπαλαιστές, οφείλουμε αιώνια ευγνωμοσύνη, γιατί μας κληροδότησαν την ελευθερία, παρά το ότι ο στόχος του αγώνα δεν ευοδώθηκε.

Οφείλουμε αιώνια ευγνωμοσύνη στους αγωνιστές της αντιαποικιακής πάλης, γιατί απέδειξαν σε όλο τον κόσμο, ότι καμιά σιδερόφραχτη αυτοκρατορία δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην εκπλήρωση του αέναου πόθου για ελευθερία και αξιοπρέπεια, ότι καμιά καταπίεση δεν αντέχει μπροστά στην παντοδύναμη επιθυμία για δικαίωση.

Οφείλουμε αιώνια ευγνωμοσύνη στους ήρωες του απελευθερωτικού αγώνα, γιατί μας έδειξαν ότι καμιά δοκιμασία και καμιά θυσία που υπέστησαν, δεν τους λύγισε, με αποτέλεσμα να έχουν οι επόμενες γενιές την ευχέρεια να διαφεντεύουν τη μοίρα τους.

Σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες για την πατρίδα μας, με την πολιορκία της Τουρκίας να συνεχίζεται για σαράντα έξι χρόνια και την επίθεση του ύπουλου και θανατηφόρου ιού να μαίνεται, ας αντλήσουμε δύναμη από τη δύναμη τους, κουράγιο από το κουράγιο τους και αντοχή από τις δικές τους αντοχές, για να συνεχίσουμε τον αγώνα για απελευθέρωση της Κύπρου, για ευημερία και υγεία του λαού.

Γραφείο Τύπου

31 Μαρτίου 2020

ροή ειδήσεων