Επέκταση προδημοτικής εκπαίδευσης
Ανακοινώσεις |

Είναι με λύπη που διαπιστώνουμε ότι τα θέματα παιδείας και ιδιαίτερα το ευαίσθητο θέμα της προδημοτικής εκπαίδευσης, γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης από πλευράς του Υπουργού Παιδείας και του προέδρου του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

Θεωρούν πως μέσα από την παραπληροφόρηση και τις ανακρίβειες, θα αποκομίσουν εκλογικό όφελος, ενώ στην πραγματικότητα, θυσιάζουν τα συμφέροντα των παιδιών μας στο βωμό των προεκλογικών σκοπιμοτήτων.

Το ΔΗΚΟ ξεκαθαρίζει ότι η πρόσφατη τροπολογία στη νομοθεσία για τη σταδιακή μείωση του ορίου ηλικίας στην υποχρεωτική προδημοτική εκπαίδευση είχε υπερψηφιστεί και από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΣΥ και τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.  Τώρα, προφανώς, μετάνιωσαν… 

Ξεκαθαρίζουμε επίσης ότι η πρόσφατη τροπολογία στη νομοθεσία για τη σταδιακή μείωση του ορίου ηλικίας στην υποχρεωτική προδημοτική εκπαίδευση σε καμία περίπτωση δεν απαγορεύει την εγγραφή παιδιού σε ιδιωτικό σχολείο.  Η κάθε οικογένεια συνεχίζει να έχει το δικαίωμα επιλογής ανάμεσα σε δημόσιο ή σε ιδιωτικό σχολείο.

Οτιδήποτε άλλο ακούγεται και λέγεται, καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα.

Δυστυχώς, είναι πλέον ξεκάθαρο, πως πληρώνουν τα παιδιά μας τις προχειρότητες του Υπουργείου Παιδείας και τις προεκλογικές σκοπιμότητες του Αβέρωφ Νεοφύτου. 

Γραφείο Τύπου

5 Ιανουαρίου 2023

ροή ειδήσεων