Επέτειος ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε.
Ανακοινώσεις |

Η πλήρης ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την 1η Μαΐου 2004, επί της διακυβερνήσεως του αείμνηστου Προέδρου, Τάσσου Παπαδόπουλου, είναι ένα τεράστιο επίτευγμα του Κυπριακού λαού.

Μετά από μια μακρά και δύσκολη πορεία, μέσα από θυσίες του Κυπριακού λαού και απέναντι σε συμφέροντα κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας πετύχαμε την ένταξη μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, χωρίς αστερίσκους.

Δυστυχώς 17 χρόνια μετά οι προσδοκίες του Κυπριακού λαού για ουσιαστική και καθοριστική παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με το Κυπριακό, δεν έχουν ικανοποιηθεί.

Η Ευρωπαϊκή οικογένεια αποτελεί ένα σημαντικό όπλο στη φαρέτρα της Κυπριακής Δημοκρατίας στον αγώνα για δίκαιη λύση του Κυπριακού στη βάση του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου και με σεβασμό στα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Παράλληλα η Κυπριακή Δημοκρατία οφείλει μέσα από την ενεργό παρουσία της στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής να διεκδικήσει βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της σε όλους τους τομείς.

Η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς υποσημειώσεις, «αστερίσκους», «ουρές» και παρεκκλίσεις από το κοινοτικό κεκτημένο, επιτεύχθηκε αφού στις 24 Απριλίου 2004, λίγες ημέρες πριν την ένταξη δηλαδή, ο Κυπριακός Ελληνισμός απέρριψε το σχέδιο Ανάν, το οποίο προνοούσε παρεκκλίσεις και εκπτώσεις στα δικαιώματα των Κυπρίων πολιτών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Κυπριακός Ελληνισμός συνεχίζει τον αγώνα για βιώσιμη λύση, εντός της Ευρωπαϊκής οικογένειας. Επιβάλλεται παράλληλα η Ευρωπαϊκή Ένωση να συμπεριφερθεί στην Κυπριακή Δημοκρατία με τον σεβασμό που αρμόζει σε κράτος μέλος της, επιβάλλοντας στην Τουρκία εκείνες τις κυρώσεις που αρμόζουν σε ένα κράτος που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο.

Γραφείο Τύπου

1η Μαΐου 2021

ροή ειδήσεων