Επικίνδυνες, θρασύτατες, προκλητικές και καταδικαστέες τόσο οι παράνομες ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος όσο και οι επιθέσεις τ/κ εναντίον ειρηνευτών των Η.Ε. στην Πύλα
Ανακοινώσεις |

Το Δημοκρατικό Κόμμα καταδικάζει με τον πλέον έντονο τρόπο τόσο τις νέες παράνομες και επικίνδυνες ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος στη νεκρή ζώνη κοντά στην Πύλα όσο και τις επιθέσεις τουρκοκυπρίων κατά των ειρηνευτικών δυνάμεων των Ηνωμένων Εθνών, που ορθώς παρενέβησαν για να αναχαιτίσουν την προκλητική προσπάθεια των εγκάθετων της Άγκυρας για δημιουργία νέων τετελεσμένων.

Η παραβίαση του στάτους κβο και η θρασύτητα με την οποία τουρκοκύπριοι επιτέθηκαν και απείλησαν άνδρες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ είναι εξαιρετικά σοβαρές και ως τέτοιες πρέπει να αντιμετωπίζονται.

Πολύ σωστά και με την αυστηρότητα που απαιτείται καταδίκασαν τις παράνομες εργασίες του κατοχικού καθεστώτος και τα επεισόδια που προκάλεσαν τ/κ, η ίδια η ΟΥΝΦΙΚΥΠ, οι πρεσβείες ΗΠΑ και Γαλλίας, η Βρετανική Υπάτη Αρμοστεία, η Αθήνα και η ΕΕ δια του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Χαιρετίζουμε ταυτόχρονα την έγκαιρη και άμεση αντίδραση καταδίκης εκ μέρους της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη.

Για ακόμη μια φορά βιώνουμε τις κάκιστες, διαχρονικές προθέσεις της τουρκικής πλευράς στην Κύπρο, που σήμερα εκδηλώθηκαν με βίαιες πράξεις ακόμα και εις βάρος ειρηνευτών της UNFCYP.

Γραφείο Τύπου

18 Αυγούστου 2023

ροή ειδήσεων