Επικύρωση του ψηφοδελτίου του Δημοκρατικού Κόμματος, για τις Ευρωεκλογές, από το Εκτελεστικό Γραφείο
Ανακοινώσεις |

Το Εκτελεστικό Γραφείο του Δημοκρατικού Κόμματος σε σημερινή του, ειδική, συνεδρίαση με θέμα τις Εκλογές για ανάδειξη των νέων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα διεξαχθούν την Κυριακή 9 Ιουνίου του 2024, αποφάσισε, ομόφωνα, όπως επικυρώσει την πρόταση της Γραμματείας του Κόμματος και προτείνει προς την Κεντρική Επιτροπή τις πιο κάτω υποψηφιότητες:

  1. Θεοχάρους Ελένη
  2. Κωστρίκης Λεόντιος
  3. Λάμπρου Μαίρη
  4. Μαυρίδης Κώστας
  5. Παντελίδης Χρύσης
  6. Χριστοφίδου Κατερίνα

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος του Κόμματος, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος παρουσίασε την εισήγηση της Γραμματείας του Κόμματος τονίζοντας πως το ευρωψηφοδέλτιο που προτείνεται συνδυάζει την πείρα, τη γνώση και το πάθος.

«Είναι αποτέλεσμα σύνθεσης, με 3 άνδρες και 3 γυναίκες, με πολιτικά και κομματικά έμπειρα στελέχη, αλλά και με υπερκομματικές προσωπικότητες, καταξιωμένες στον επιστημονικό και επαγγελματικό τους χώρο.

Η κάθε μια και ο κάθε ένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, συνθέτουν μια ομάδα που μοιράζεται το όραμα του Δημοκρατικού Κόμματος και της Πολιτικής Ομάδας των Δημοκρατών και Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για μια ευρωπαϊκή κοινωνία που βασίζεται στις αρχές της ελευθερίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης και της δικαιοσύνης.

Αυτή είναι η πρόταση του ΔΗΚΟ στην Κυπριακή κοινωνία.  Να στείλουμε στην Ευρωβουλή,  αυτές και αυτούς, που θα μας βγάλουν ασπροπρόσωπους.  Αυτές και αυτούς που θα τιμούν την Κύπρο.  Καθώς η ποιότητα της εκπροσώπησης της Κύπρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ποτέ δεν είχε μεγαλύτερη σημασία απ’ όσο σήμερα.

Βλέπουμε αυτή την περίοδο, την έξαρση του επικίνδυνου ακραίου λαϊκισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο,  όπως είδαμε και τα προηγούμενα χρόνια, τις επιπτώσεις που είχε ο ανεύθυνος λαϊκισμός στη δική μας χώρα. Μακάρι να μπορούσαμε να πούμε πως αυτός ο κίνδυνος έχει πλέον εξαφανιστεί αλλά η πραγματικότητα είναι, πως αυτός ο κίνδυνος, να συρθεί δηλαδή ξανά η χώρα μας σε περιπέτειες, όλο και μεγαλώνει. Και αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά ολόκληρη την κοινωνία αλλά και τη δημοκρατία στον τόπο μας.

Γι’ αυτό έχει τεράστια σημασία η ποιότητα του ευρωψηφοδελτίου του Δημοκρατικού Κόμματος.

Τολμώ να πω ότι πρόκειται για μια εξαιρετική ομάδα, ποιοτικών ανθρώπων που κάνει το ψηφοδέλτιο μας να ξεχωρίζει.  Είναι ένα ψηφοδέλτιο νίκης.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όλες και όλοι οι υποψήφιοι του ΔΗΚΟ που παρουσιάζουμε σήμερα, θα υπερασπιστούν την Κύπρο και θα διεκδικήσουν για το λαό μας στην Ευρώπη, εάν εκλεγούν. Για το Δημοκρατικό Κόμμα, στο επίκεντρο της πολιτικής μας, είναι οι ίδιοι οι πολίτες.

Στο επίκεντρο μας έχουμε την κάθε μία και τον κάθε ένα από εσάς.
«Με επίκεντρο ΕΣΕΝΑ» ξεκινάμε αυτή την εκστρατεία.

Το Δημοκρατικό Κόμμα στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα, στους σταθερούς υποστηρικτές του κόμματος μας και σε αυτούς που πιθανώς να απογοητεύσαμε στην πορεία. Τους ζητάμε να στηρίξουν το κόμμα μας, για να πάρουμε τη χώρα μπροστά και ν ’αποφύγουμε περιπέτειες.

Στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, στην κοινωνία ως σύνολο, αλλά ιδιαίτερα στους νέους ψηφοφόρους, που αντικρύζουν με σκεπτικισμό και απαξίωση την πολιτική. Τους ζητάμε να μας δώσουν δύναμη, για να μπορέσουμε να είμαστε ωφέλιμοι για την χώρα μας – όπως ήμασταν ωφέλιμοι, κάθε φορά που βρεθήκαμε στη διακυβέρνηση του τόπου. Για να δώσουμε και σήμερα τις μάχες για το ευρωπαϊκό μας μέλλον.

Επιστρέφουμε στην ουσία της πολιτικής που δεν είναι τίποτα άλλο από το να είμαστε κοντά στην κοινωνία και δίπλα στους πολίτες. Να κάνουμε αυτό που το ΔΗΚΟ ξέρει να κάνει καλύτερα – να βοηθούμε τον κόσμο.

Να συνεχίσουμε την ευρωπαϊκή μας ολοκλήρωση. Να βελτιώσουμε πολιτικές, εμπλουτίζοντας ευρωπαϊκά κοινωνικά μέτρα. Να ζητήσουμε οικονομική στήριξη για την πράσινη μας μετάβαση. Να δώσουμε μάχες, για φθηνότερη ενέργεια.  Να προστατεύσουμε το ΒΕΤΟ, όλων των Κρατών Μελών της ΕΕ. Να συνεισφέρουμε στη δημιουργική διαμόρφωση, ενός καλύτερου μέλλοντος για την Κύπρο και για τα παιδιά μας.

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ έχει τη σφραγίδα της υπευθυνότητας και της ανανέωσης.

Της στήριξης, σε μια διακυβέρνηση, η οποία αγωνίζεται να πάρει την Κύπρο μπροστά.

Με επίκεντρο τον άνθρωπο.  Με επίκεντρο τους πολίτες. Με επίκεντρο εσένα» κατέληξε.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές είχαν την ευκαιρία απευθυνθούν προς το Εκτελεστικό Γραφείο και να αναλύσουν το όραμα τους για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η τελική επικύρωση του ψηφοδελτίου θα γίνει από την Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος η οποία θα συνεδριάσει την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024.

   Γραφείο Τύπου

8 Μαρτίου 2024

ροή ειδήσεων