Επίσημες επαφές Προέδρου ΔΗΚΟ στις Βρυξέλλες
Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

Διήμερη επίσκεψη στις Βρυξέλλες πραγματοποιεί ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος, μετά από πρόσκληση της Πρόεδρου της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D).

Ο κ. Παπαδόπουλος είχε συναντήσεις χθες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τον Αντιπρόεδρο Μαργαρίτη Σχοινά, αρμόδιο για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, την κα Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπο για την Υγεία και Ασφάλεια των Τροφίμων και την κα Ελίζα Φερέιρα, Επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων.

Σήμερα, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D), Iratxe García Pérez, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στις συναντήσεις του ο Πρόεδρος ενημέρωσε για την παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό και για το μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού προβλήματος στην Κύπρο εξαιτίας της εργαλειοποίησης του από την Τουρκία.

Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται του Ταμείου Συνοχής καθώς και τα προβλήματα που υπάρχουν στην εφαρμογή του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής.

Το απόγευμα θα συμμετέχει σε συνεδρία μεταξύ της ηγεσίας του S&D και των ηγετών των Σοσιαλιστικών και Δημοκρατικών κομμάτων, με κύρια θέματα τις γεωπολιτικές επιπτώσεις από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την ευρωπαϊκή απάντηση στις επιπτώσεις από τον πληθωρισμό.

Δηλώσεις του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Νικόλα Παπαδόπουλου στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στις Βρυξέλλες

«Συνεχίζουμε χθες και σήμερα τις επαφές μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Χθες είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την Επίτροπο για την υγεία και την ασφάλεια τροφίμων όπως επίσης και με την Επίτροπο για τις μεταρρυθμίσεις και το ταμείο κοινωνικής συνοχής.

Σήμερα συνεχίζουμε τις επαφές με τους εκπροσώπους των κομμάτων που πλαισιώνουν τον Συνασπισμό των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, τη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το αντικείμενο των συζητήσεων είναι οι επιπτώσεις μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία ο πληθωρισμός το μεταναστευτικό και φυσικά το πώς θα προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα σε μια πάρα πολύ κρίσιμη και πολύπλοκη συγκυρία.

Το αντικείμενο αυτών των συζητήσεων θα καταλήξει με τις εισηγήσεις του S&D για το πώς πρέπει να αντιδράσει η Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι σε όλες αυτές τις προκλήσεις.»

Γραφείο Τύπου

26 Απριλίου 2023

ροή ειδήσεων