Επισημοποίηση των ίσων αποστάσεων του ΟΗΕ και υποβάθμιση των τουρκικών παραβιάσεων στην Αμμόχωστο
UNFICYP Κυπριακό ΟΗΕ
Ανακοινώσεις |

H έκθεση του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο, UNFICYP, η οποία έχει κυκλοφορήσει και ως επίσημο έγγραφο, παγιώνει δυστυχώς τις ίσες αποστάσεις του ΟΗΕ για τη μη λύση του Κυπριακού. Ουδεμία ρητή αναφορά στην απαράδεκτη απόκλιση της τ/κ πλευράς η οποία χέρι-χέρι με την Τουρκία απαιτούν απροκάλυπτα λύση δύο κρατών.

Για την κατεχόμενη Αμμόχωστο, παρά το γεγονός ότι διατυπώνει το αυτονόητο καταλογίζοντας την ευθύνη στην Τουρκία, εντούτοις υποβαθμίζει τη σοβαρότητα και την επεκτατική σκοπιμότητα των απαράδεκτων τουρκικών παραβιάσεων.

Την ίδια ώρα ο ΟΗΕ αφήνει στο απυρόβλητο την Τουρκία για τον υβριδικό πόλεμο που εξαπέλυσε κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας στο μεταναστευτικό. Εμμέσως πλην σαφώς επικρίνει την Κυπριακή Δημοκρατία για την προάσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων αλλά την ίδια ώρα αγνοεί τις ενέργειες με τις οποίες η Τουρκία χρησιμοποιεί ανθρώπους ως «όπλα» για την επίτευξη των στόχων της εναντίον της Κ.Δ.

Η επισημοποίηση των αρνητικών για την ε/κ πλευρά και την Κυπριακή Δημοκρατία αναφορών στις πρόσφατες εκθέσεις του ΓΓ του ΟΗΕ, βαραίνουν και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος περιορίζεται προφανώς σε δηλώσεις εσωτερικής κατανάλωσης αντί να διεκδικήσει αποφασιστικά και να πετύχει να πείσει τον διεθνή παράγοντα, για τα δίκαια της Κυπριακής Δημοκρατίας και του λαού μας.

Γραφείο Τύπου

11 Ιανουαρίου 2022

ροή ειδήσεων