Επίσκεψη βουλευτή Χρίστου Ορφανίδη στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Εταιρειών Φώτος Φωτιάδης
Ανακοινώσεις |

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ κ. ΧΡΙΣΤΟΥ ΟΡΦΑΝΙΔΗ

Τις εγκαταστάσεις του Ομίλου Εταιρειών Φώτος Φωτιάδης επισκέφθηκε στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ως μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και επικεφαλής για θέματα Περιβάλλοντος του Δημοκρατικού Κόμματος ο βουλευτής κ. Χρίστος Ορφανίδης την Τρίτη 5 Απριλίου 2023.

Ο κ. Ορφανίδης ξεναγήθηκε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ένα αξιόλογο και άρτια οργανωμένο μουσείο Ευρωπαϊκού επιπέδου, που συμβάλλει στην πληρέστερη ενημέρωση για την πανίδα και τη γεωλογία του τόπου μας και δίνει το έναυσμα στον επισκέπτη να εμβαθύνει περισσότερο στη μελέτη της Φύσης και να την αγαπήσει, συμβάλλοντας έτσι στη συλλογική προσπάθεια για προστασία του Φυσικού περιβάλλοντος.

Ο κ. Ορφανίδης συναντήθηκε με τον κ. Γιώργο Ιεροδιακόνου Γενικό Διευθυντή, τον Διευθυντή Παραγωγής κ. Ανδρέα Παντελή και άλλους λειτουργούς του Ομίλου και ξεναγήθηκε στο υπερσύγχρονο Ζυθοποιείο. Ενημερώθηκε πως παρασκευάζεται η μπύρα, η διαδικασία των συστατικών και τα στάδια παραγωγής πριν και μετά την αλκοολική ζύμωση καθώς και τα στάδια εμφιάλωσης. Επίσης ενημερώθηκε για την προσπάθεια μείωσης των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου που αφορά την ανάκτηση θερμότητας μέσα από υδρατμούς κατά τη διαδικασία βρασμού της βύνης που επιφέρει μείωση κατά 60% της θερμικής ενέργειας και μείωση από το ανθρακικό αποτύπωμα. Αλλά και για την κυκλική οικονομία, όπου επιλέγουν πρώτες ύλες από βιώσιμες πρακτικές καλλιέργειας, δίνουν τη μαγιά στην παραγωγή βιοαερίου και έτσι δεν καταλήγει στα απόβλητα, δίνουν τα στέμφυλα βύνης σε αγελαδοτρόφους ως ζωοτροφή και επαναχρησιμοποιούν το διοξείδιο του άνθρακα και έτσι δεν καταλήγει στην ατμόσφαιρα.

Τέλος, εξέφρασαν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους για το πως θα ρυθμιστούν οι διαδικασίες και γενικά ο χειρισμός της νομοθεσίας σχετικά με το Σύστημα Εγγυοδοσίας για ανακύκλωση των αποβλήτων συσκευασίας.

Τα στελέχη του Oμίλου αφού ευχαρίστησαν τον κ. Ορφανίδη για την επίσκεψη του, τόνισαν τη δέσμευση της βιομηχανίας που εκπροσωπούν να αποτελέσουν Πρότυπο Πράσινης Βιομηχανίας για βιώσιμη ανάπτυξη και την βέλτιστη ενεργειακή απόδοση.

Γραφείο Τύπου

6 Απριλίου 2023

ροή ειδήσεων