Επίσκεψη βουλευτή Χρίστου Ορφανίδη στον Πειραματικό Σταθμό στην Τόχνη του Ινστιτούτου Γεωργικών Ερευνών
Ανακοινώσεις |

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΟΡΦΑΝΙΔΗ

Ο βουλευτής κ. Χρίστος Ορφανίδης επισκέφθηκε τον Πειραματικό Σταθμό στην Τόχνη του Ινστιτούτου Γεωργικών Ερευνών, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ως μέλος της Επιτροπής Γεωργίας και επικεφαλής για θέματα Γεωργίας του Δημοκρατικού Κόμματος.

Κατά την επίσκεψη του, στις 20 Απριλίου 2023, ο κ. Ορφανίδης συναντήθηκε με τον κ. Γιώργο Σωτηρίου (Λειτουργό Γεωργικών Ερευνών) όπου και ενημερώθηκε για τις εργασίες που διεξάγονται στο σταθμό καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ενημερώθηκε για τη Γενετική Συλλογή ντόπιων ποικιλιών της ροδιάς και της ελιάς καθώς και για τη διατήρηση του υγιούς πολλαπλασιαστικού φυτικού υλικού (πυρινόκαρπα, εσπεριδοειδή, ελιάς, αμπέλου) σε δικτυοκήπια που φιλοξενούνται στον σταθμό. Επιπρόσθετα, για τις πειραματικές εργασίες που γίνονται στα λαχανικά ( ντομάτα, μαρούλι σπαράγγια κ.α.) και στα σιτηρά (κριθάρι, σιτάρι, βρόμη).

Ο κ. Ορφανίδης εξέφρασε την εκτίμηση και το θαυμασμό του ως προς την τεχνογνωσία του προσωπικού του Σταθμού του Ινστιτούτου Γεωργικών Ερευνών και δήλωσε πως ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση, ωφέλιμη για άμεση γνώση των ερευνών που βοηθούν στην καταπολέμηση ασθενειών και καλύτερης καλλιέργειας προς όφελος των παραγωγών αλλά και των καταναλωτών για πιο υγιεινά τρόφιμα.

Επισήμανε παράλληλα για ακόμη μια φορά τη στήριξη του Δημοκρατικού Κόμματος προς στο Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών και κάλεσε όλους όσοι ασχολούνται με τη γεωργία, όπως εκμεταλλευτούν τις πολύπλευρες γνώσεις του Ινστιτούτου.

Γραφείο Τύπου

21 Απριλίου 2023

ροή ειδήσεων