Επιστολή Προέδρου ΔΗΚΟ για την Αμμόχωστο: Ενημέρωση Ηγετών Κρατών-S&D ενόψει Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Ανακοινώσεις, Στήλη Προέδρου |

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΔΗΚΟ για ενημέρωση αξιωματούχων στην ΕΕ για τις τουρκικές παρανομίες με επίκεντρο ιδιαίτερα την Αμμόχωστο, σχετική ενημερωτική επιστολή του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Νικόλα Παπαδόπουλου διαβιβάστηκε από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES), Σεργκεί Στάνισεφ, στους ηγέτες των Κρατών-Μελών και Κυβερνήσεων που συμμετέχουν στην σημερινή προπαρασκευαστική συνάντηση του κόμματος ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η επιστολή διαβιβάστηκε επίσης σε όλους τους ηγέτες των Ευρωπαϊκών Σοσιαλιστών κομμάτων.

Στην επιστολή του ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ενημερώνει για τις παράνομες και προκλητικές τουρκικές ενέργειες στην Αμμόχωστο, στηλιτεύοντας την επιθετική και επεκτατική πολιτική της Τουρκίας και ζητά την έμπρακτη στήριξη τους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ν. Παπαδόπουλος καλεί τους ηγέτες να απαιτήσουν από την Τουρκία να εφαρμόσει τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ για την Αμμόχωστο, με την επιστροφή των νόμιμων κατοίκων της και να προχωρήσουν με την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία.

Η επιστολή αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για ενημέρωση των αξιωματούχων και ηγετών στην ΕΕ και αποτελεί συνέχεια της τηλεδιάσκεψης που είχε με την Πρόεδρο του S&D την προηγούμενη μέρα.

Γραφείο Τύπου

15 Οκτωβρίου 2020

ροή ειδήσεων