“Επιτακτική ανάγκη η επαναλειτουργία της Ογκολογικής κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου”
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΦΟΥ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΠΙΤΤΟΚΟΠΙΤΗ

Η μεγάλη ταλαιπωρία αλλά και οι πολλοί κίνδυνοι στους οποίους εκτίθενται οι καρκινοπαθείς της Επαρχίας Πάφου για μεταφορά τους για σκοπούς θεραπείας σε άλλες πόλεις, επιβάλλουν τη λειτουργία ογκολογικής κλινικής στα Κρατικό Νοσηλευτήριο Πάφου.

Είναι αδιανόητο και εγκληματικό να χάνονται ζωές καρκινοπαθών ακόμη και στους δρόμους, λόγω της ταλαιπωρίας που υφίστανται κατά τη μεταφορά τους από το διαμέρισμα Πόλης Χρυσοχούς και της Επαρχίας Πάφου γενικότερα προς τα κέντρα υγείας Λευκωσίας και Λεμεσού.

Δεν μπορούμε να μιλούμε για το δικαίωμα πρόσβασης των συμπολιτών μας στον τομέα της υγείας αλλά να μην διασφαλίζουμε αυτό το δικαίωμα στην πράξη, ειδικότερα για τους συμπολίτες μας της περιφέρειας.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου είχε λειτουργήσει  για λίγο χρονικό διάστημα ογκολογική κλινική η οποία στην πορεία είχε κλείσει λόγω μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων αφήνοντας τους καρκινοπαθείς της Επαρχίας μας στο έλεος του Θεού.

Έχω εγγράψει το σχετικό θέμα ως αυτεπάγγελτο στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής στις 29 Οκτωβρίου 2020 και θα συζητηθεί τη προσεχή Πέμπτη 18 Μαρτίου κατά την οποία οι αρμόδιοι θα τεθούν προ των ευθυνών τους γι’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

Απαιτούμε από τους κυβερνώντες όπως μετουσιώσουν σε πράξεις τις μεγαλόστομες διακηρύξεις τους για θωράκιση της Υγείας των συμπολιτών μας και ειδικότερα των καρκινοπαθών της Επαρχίας Πάφου. 

Γραφείο Τύπου

11 Μαρτίου 2021

ροή ειδήσεων