Επιθετική, εχθρική, επεκτατική και αναξιόπιστη η Τουρκία, και τότε και σήμερα
Ανακοινώσεις |

Στις 14 Αυγούστου του 1974 η Τουρκία παραβιάζοντας κάθε κανόνα της διεθνούς νομιμότητας, συμπεριλαμβανομένου του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και παρά την συμφωνηθείσα εκεχειρία καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της Μεσαορίας, την Αμμόχωστο, την Καρπασία και το μεγαλύτερο μέρος της Μόρφου.

Σαρανταεπτά χρόνια μετά, η Τουρκία παραβιάζοντας κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, επιχειρεί νέα τετελεσμένα εφαρμόζοντας τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της στην περίκλειστη κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου και ενισχύοντας περαιτέρω την στρατιωτική/κατοχική της παρουσία με βάση drones στο κατεχόμενο Λευκόνοικο.

Η δεύτερη φάση της εισβολής και ο Αττίλας 2 δεν αποτέλεσαν την ολοκλήρωση του εγκλήματος. Το έγκλημα της Τουρκίας συνεχίζεται, με την κατοχή, τον εποικισμό, την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους, τις παραβιάσεις της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, τις επεκτατικές απαράδεκτες ενέργειες στο Βαρώσι και των ωμή προώθηση διχοτομικής λύσης τουρκικών προδιαγραφών.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι οι εχθρικές επιδιώξεις της Τουρκίας δεν έχουν αλλάξει στο πέρασμα του χρόνου.

Αποτελεί χρέος μας να μην αφήσουμε το χρόνο να αποδυναμώσει τις αντιστάσεις μας και να μην επιτρέψουμε διολίσθηση από τη νομιμότητα, το διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα του Σ.Α. του ΟΗΕ.

Αποτελεί χρέος μας να προασπιστούμε την Κυπριακή Δημοκρατία και να μην επιτρέψουμε την επικράτηση της ανιστόρητης και καταδικαστέας τουρκικής προπαγάνδας.

Γραφείο Τύπου

14 Aυγούστου 2021

ροή ειδήσεων