ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, Η ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟ ΤΩΝ ΑΙΤΙΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ
Ανακοινώσεις |

Η παράνομη επίσκεψη του τούρκου Υπουργού Εξωτερικών στην κατεχόμενη Κύπρο, επιβεβαιώνει την υποκρισία, την αστειότητα και το ανυπόστατο των αιτιάσεων της τουρκοκυπριακής ηγεσίας.

Ενώ ανάγουν μια απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων, σε δήθεν αναβίωση του πόθου των Ελληνοκυπρίων για ένωση, οι τουρκοκύπριοι λειτουργούν στην πράξη, ως υποχείρια και υποτελείς της Άγκυρας.

Και δυστυχώς, δεν είναι μόνο η υπόθεση με το Ενωτικό Δημοψήφισμα, που αποδεικνύει ότι η τουρκοκυπριακή ηγεσία εξυπηρετεί τους στρατηγικούς στόχους της Τουρκίας. Είναι η συνολική στάση του κ. Ακκιντζί στις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό, που αποσκοπεί στη διατήρηση των τουρκικών εγγυήσεων, στην παραμονή τουρκικού στρατού και στον πολιτικό έλεγχο της Κύπρου από την Τουρκία.

Καλούμε τον κ. Ακκιντζί, να εγκαταλείψει τις απαράδεκτες, αβάσιμες και αστήρικτες δικαιολογίες και να προσέλθει σε ουσιαστικό διάλογο, για να εξευρεθεί βιώσιμη λύση.

Καλούμε την κυβέρνηση, τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ, να σταματήσουν να υποδαυλίζουν τις αδικαιολόγητες τουρκικές αντιδράσεις και να υποκύπτουν στους εκβιασμούς της Τουρκίας.

Η στρατηγική του κατευνασμού επέφερε αποθράσυνση της τουρκικής πλευράς και περαιτέρω υποχωρήσεις της πλευράς μας.

Γραφείο Τύπου
20 Φεβρουαρίου 2017

ροή ειδήσεων