Εργατική Πρωτομαγιά: Στόχος η στήριξη των εισοδημάτων και των εργαζομένων
01 Μαΐ 2020 Ανακοινώσεις

Το Δημοκρατικό Κόμμα τιμά τη μνήμη των θυμάτων του αιματηρού Σαββάτου της 1ης του Μάη 1886 στο Σικάγο, των πρωτεργατών του αγώνα για διασφάλιση έστω και των στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων και όλων όσοι πάλεψαν, για να απολαύουν σήμερα οι εργαζόμενοι συγκεκριμένα δικαιώματα και προστασία από τις αυθαιρεσίες της εργοδοτικής πλευράς.

Η Εργατική Πρωτομαγιά πρέπει επίσης να είναι ημέρα διακήρυξης του σεβασμού του δικαιώματος στην εργασία, της καταπολέμησης της ανεργίας και της στήριξης των εργαζομένων, έναντι των συνεπειών οικονομικών κρίσεων, που μπορεί να προκύψουν από οποιονδήποτε λόγο.

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά τιμάται εν μέσω πανδημίας, με τους εργαζόμενους να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω των μέτρων που ελήφθησαν για να αποτραπεί η διασπορά του ιού COVID – 19.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, είχε από την πρώτη στιγμή ως μέλημα του τη στήριξη των εισοδημάτων και των εργαζομένων και προς αυτή την κατεύθυνση κατέθεσε συγκεκριμένες εισηγήσεις, προτείνοντας τη διεύρυνση και επέκταση προγραμμάτων στήριξης, που είχαν ανακοινωθεί.

Η τάξη των εργαζομένων αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας και η ποιότητα διαβίωσης τους αντανακλά την ποιότητα του βιοτικού επιπέδου ενός λαού.

Και αυτό πρέπει να είναι ο γνώμονας των ενεργειών όλων.  

Γραφείο Τύπου

1 Μαΐου 2020

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media