Διεκδικούμε για την Κύπρο
στην Ευρώπη

ΑΙΣΧΡΗ Η ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΚΚΙΝΤΖΙ, ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΑΪΝΤΑ
24 Μαΐ 2016 Ανακοινώσεις

Δυστυχώς, η Κυπριακή Δημοκρατία βρέθηκε ξανά ενώπιον μιας νέας αισχρής μεθόδευσης της τουρκικής πλευράς για περαιτέρω αναβάθμιση του Μουσταφά Ακκιντζί, την οποία οργάνωσε ο Ερντογάν, με τις ευλογίες, απ’ ότι φαίνεται του κ. Άιντα και των Ηνωμένων Εθνών.

Είναι προφανές ότι η Τουρκία και ο κ. Ακκιντζί, που αναδεικνύεται καθημερινά σε πιστό εκφραστή της πολιτικής της, δεν θέλουν βιώσιμη και λειτουργική λύση.

Ο πραγματικός στόχος της τουρκικής πλευράς είναι η αναβάθμιση του ψευδοκράτους και η υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ακόμα πιο επικίνδυνη όμως είναι η συνέργεια του κ. Άιντα στη νέα αυτή μεθόδευση, η οποία πλήττει την όποια εναπομείνασα αξιοπιστία του εκπροσώπου των Ηνωμένων Εθνών.

Δυστυχώς, οι τουρκικές μεθοδεύσεις για αναβάθμιση του Ακκιντζί, με την ανοχή ή την ενθάρρυνση των Ηνωμένων Εθνών, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ή να αποτραπούν με τη λανθασμένη και κακή πολιτική που ακολουθείται τα τελευταία 8 χρόνια από τους Χριστόφια-Αναστασιάδη και τις ηγεσίες ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ.

Αντίθετα, η πολιτική ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ τα τελευταία 8 χρόνια ανέχτηκε ή και ακόμα εξέθρεψε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις.

Το Δημοκρατικό Κόμμα καλεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να αντιδράσει δυναμικά απέναντι σε αυτές τις νέες προκλήσεις και να ενεργήσει στην κατεύθυνση της προστασίας της οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Παράλληλα, επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά την έκκληση μας για σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για συνολική αξιολόγηση της κατάστασης και χάραξη μιας νέας στρατηγικής στο Κυπριακό, που παράλληλα θα προστατεύει την Κυπριακή Δημοκρατία και θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της, δηλαδή το γεγονός ότι είναι το μόνο αναγνωρισμένο κράτος στο νησί, το γεγονός ότι είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης και το γεγονός ότι η κυπριακή ΑΟΖ διαθέτει κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media