Έτοιμο το Δημοκρατικό Κόμμα να συμβάλει στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας Αποφάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας
Ανακοινώσεις |

Το αναθεωρημένο πακέτο των έκτακτων μέτρων της Κυβέρνησης για άμβλυνση των οικονομικών προβλημάτων που προκαλεί η πανδημία του ιού COVID-19, εξέτασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Δημοκρατικού Κόμματος, η οποία συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα, έτυχε ενδελεχούς ενημέρωσης, από τον Πρόεδρο του Κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλο, για τις επαφές που είχε με τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, αναφορικά με τα νομοθετήματα τα οποία θα προωθηθούν αύριο ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής.

Το Δημοκρατικό Κόμμα θεωρεί ότι αυτές τις δύσκολες ώρες για την πατρίδα και το λαό μας, απαιτείται από όλους μας, η επίδειξη του ύψιστου βαθμού υπευθυνότητας, αλλά και κοινωνικής και ανθρωπιστικής αλληλεγγύης. Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Το Δημοκρατικό Κόμμα δηλώνει έτοιμο να στηρίξει και να συμβάλει τα μέγιστα στην προσπάθεια για την όσο το δυνατό αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και εισηγήσεις, αρκετές από τις οποίες ενσωματώθηκαν στα νομοσχέδια που ετοίμασε η Κυβέρνηση. Αυτά τα μέτρα, θεωρούμε ότι αποτελούν την αρχή μιας σειράς άλλων μέτρων που πρέπει να ληφθούν, έτσι ώστε να στηρίξουμε ουσιαστικά όλες τις επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά και τους συμπολίτες μας, που θα πληγούν από την πρωτοφανή κρίση που βιώνουμε.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Δημοκρατικού Κόμματος αφού μελετήσει όλα τα νομοσχέδια τα οποία στάλθηκαν σήμερα από την Κυβέρνηση, θα συνέλθει εκ νέου αύριο, πριν από την Ολομέλεια της Βουλής, για να λάβει οριστικές αποφάσεις.

Γραφείο Τύπου – 26 Μαρτίου 2020

ροή ειδήσεων