Ευρωπαϊκή κάλυψη στο αίτημα (petition) Κ. Μαυρίδη για απαγόρευση των «Γκρίζων Λύκων»
Ανακοινώσεις |

Με πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή Κώστα Μαυρίδη (ΔΗΚΟ- S&D) ξεκίνησε ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών πολιτών με αίτημα την πανευρωπαϊκή απαγόρευση των «Γκρίζων Λύκων» και των παρακλαδιών/εξαρτώμενων οργανώσεων τους. Η πρωτοβουλία του αυτή αποτελεί συνέχεια της επιστολής που είχε σταλεί προς τον Ύπατο Αρμοστή της ΕΕ/Αντιπρόεδρο κ. Μπορέλ, με την στήριξη συνάδελφων του Ευρωβουλευτών από διαφορετικά κράτη-μέλη και πολιτικές ομάδες (Προέδρους Επιτροπών, Αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντιπροέδρους Πολιτικών Ομάδων και κ.ά.).

Η πρωτοβουλία τυγχάνει ήδη ευρείας ευρωπαϊκής κάλυψης από τα πλέον γνωστά ευρωπαϊκά δίκτυα ειδήσεων «euronews» και «euroactiv». Όπως αναφέρει σε δήλωση του στο «euronews» ο Κύπριος Ευρωβουλευτής:

«Θεώρησα καθήκον μου να προχωρήσω με τη δημιουργία αιτήματος αναφοράς (petition), που καλεί σε πανευρωπαϊκή απαγόρευση των «Γκρίζων Λύκων» με οποιονδήποτε μανδύα, παρακλάδια ή εξαρτώμενων οργανώσεων τους. Γενικά, οργανώσεις που λειτουργούν με χρήση μίσους, εκφοβισμού και βίας εναντίον εθνοτικών ή κοινωνικών ομάδων, απειλούν τα θεμέλια της δημοκρατίας και στρέφονται ενάντια στις θεμελιακές αρχές και αξίες στις οποίες εδράζεται η ΕΕ».

Ο κ. Μαυρίδης καλεί όσους πιστεύουν στις αξίες της ΕΕ, να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία, υπογράφοντας και προωθώντας την, «επειδή η υποστήριξη της κοινωνίας των πολιτών, θα αποτελέσει ισχυρό μοχλό πίεσης προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων ώστε να προχωρήσουν σε μια καθολική απαγόρευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο των «Γκρίζων Λύκων» και των εξαρτώμενων οργανώσεων τους, προστατεύοντας έτσι τους πολίτες αλλά και την ΕΕ».

Μπορείτε να υπογράψετε το αίτημα/αναφορά (petition) για την απαγόρευση των «Γκρίζων Λύκων» στην ΕΕ εδώ: https://secure.avaaz.org/community_petitions/en/jborrell_european_commission_vp_eu_high_representa_immediate_ban_of_the_grey_wolves_at_eu_level/

Ακολουθούν δύο ενημερωτικά βίντεο που συνοδεύουν την πρωτοβουλία καθώς και τα δύο δημοσιεύματα από «euronews» και «euroactiv»:

1. https://youtu.be/70QlMmWuvX4

2. https://youtu.be/1s0M3tUSiqw

https://gr.euronews.com/2021/02/19/protovoulia-eurovouleuti-costa-mavrides-paneuropaiki-apagoresi-gkrizn-lykon-grey-wolves

Γραφείο Τύπου Ευρωβουλευτή

19.02.2021

ροή ειδήσεων