Ευρωβουλευτές καλούν για πανευρωπαϊκή απαγόρευση «Γκρίζων Λύκων»
WEB TV, Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΔΗΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥ S&D, ΚΩΣΤΑ ΜΑΥΡΙΔΗ

Πρωτοβουλία Ευρωβουλευτή Κώστα Μαυρίδη (ΔΗΚΟ- S&D):

«Με αφορμή την πρόσφατη απαγόρευση των «Γκρίζων Λύκων» στην Γαλλία και τις αυξανόμενες πιέσεις για απαγόρευση τους σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, ανέλαβα πρωτοβουλία για αποστολή κοινής επιστολής των Ευρωβουλευτών προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Josep Borrell, με αίτημα παρόμοια απαγόρευση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, και κατ’ επέκταση από τα κράτη-μέλη, της τουρκικής εξτρεμιστικής και εγκληματικής οργάνωσης των «Γκρίζων Λύκων» και οποιωνδήποτε εξαρτώμενων της οργανώσεων.

Την επιστολή συνυπέγραψαν 33 Ευρωβουλευτές από 6 διαφορετικές πολιτικές ομάδες (ΕΛΚ-EPP, Σ&Δ-S&D, Αν. Ευρ.-RE, Πράσινοι-Greens, Συντηρητικοί-ECR, Αριστερά-GUE/NGL), προερχόμενοι από διαφορετικές χώρες (όπως Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Σουηδία, Αυστρία, Ελλάδα, Κύπρο κ.ά.)  και με σημαντικά αξιώματα, περιλαμβανομένων Προέδρων και Αντιπροέδρων Επιτροπών, Αντιπροέδρων του Ευρωκοινοβουλίου και των Πολιτικών Ομάδων κ.ά.

Στην κοινή μας επιστολή, οι Ευρωβουλευτές αναφερόμαστε στην μακροχρόνια δράση των «Γκρίζων Λύκων» ως τρομοκρατικής και εγκληματικής οργάνωσης που υποκινεί κλίμα τρομοκρατίας, εκφοβισμού και μίσους και συμμετέχει σε βίαιες και εγκληματικές ενέργειες εντός και εκτός Τουρκίας και με δράση σε πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ. Γι’ αυτό και καλούμε  τον Ύπατο Εκπρόσωπο να θέσει το θέμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ώστε όλα τα κράτη-μέλη να προχωρήσουν άμεσα στην απαγόρευσή τους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, επειδή τέτοιες οργανώσεις στρέφονται ενάντια στις ευρωπαϊκές μας αρχές και αξίες».

Γραφείο Τύπου

20 Νοεμβρίου 2020

ροή ειδήσεων